Oferte locuri de munca top

Bosch isi consolideaza pozitia in Romania

1582.jpg Compania Bosch a atins anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 212 milioane de euro. In raport cu anul 2012, in 2013 volumul vanzarilor a crescut cu 18 la suta.
Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch in Romania, precizeaza:
„2013 a fost un an foarte important pentru Bosch in Romania, caracterizat prin dezvoltarea solida a tuturor activitatilor grupului. In plus, ne-am intarit semnificativ prezenta pe piata romaneasca, iar in anii urmatori dorim, de asemenea, sa continuam extinderea si consolidarea activitatii noastre.”
In anul precedent, Bosch a investit peste 70 de milioane de euro in Romania, in special in finalizarea fabricii de tehnologie auto din Cluj si in extinderea fabricii existente din Blaj. La inceputul anului 2014, Bosch avea aproximativ 1.700* de angajati in cele patru locatii din Romania. Pana la sfarsitul anului, numarul angajatilor din Romania va depasi 2.400 de persoane.

*Extinderea centrului de comunicare Bosch din Romania

In 2013, centrul de comunicare Bosch din Timisoara a fost extins semnificativ. „Datorita calificarilor excelente si competentei angajatilor nostri, in special in domeniile IT si de supraveghere la distanta, am putut atrage numeroase proiecte noi”, declara Mihai Boldijar. Centrul de comunicare are aproximativ 400 de angajati, o suprafata de peste 3.500 de mp si ofera servicii in 19 limbi.

*Noua unitate de productie si dezvoltare din Cluj

Recent, grupul Bosch a deschis cea de-a doua unitate de productie dedicata tehnologiei auto in Romania: in noua fabrica din Cluj, Bosch produce componente electronice si dispozitive de control pentru industria auto. In plus, pe viitor, „inima electronica” a sistemului de propulsie al bicicletei eBike va fi fabricata la Cluj. Inca din noiembrie 2013, la Jucu a fost inaugurat Centrul de cercetare si dezvoltare Bosch din Romania. Accentul este pus pe dezvoltarea componentelor electronice si a solutiilor software pentru produsele fabricate aici. In plus, centrul ofera servicii de inginerie si pentru alte unitati Bosch, dar si pentru clientii locali.

*Extinderea fabricii din Blaj

De asemenea, Bosch a extins semnificativ unitatea de productie din Blaj: incepand cu 2013, fabrica a produs senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit, folositi in industria auto. In 2013, pentru extinderea fabricii si pentru noi echipamente de asamblare s-a investit o suma de aproximativ 50 de milioane de euro. Pana la sfarsitul anului 2014 vor lucra aici aproximativ 1.000 de angajati, cu aproape 200 mai multi decat la inceputul anului. De asemenea, divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si sub numele de Bosch Rexroth, a produs inca din 2007 tehnologie liniara folosita in ingineria mecanica.

*Scule electrice: Bosch isi reafirma pozitia de lider

In 2013, divizia de Scule electrice si accesorii si-a reafirmat pozitia de lider in Romania in ciuda conditiilor dificile ale pietei, generate de evolutia industriei constructiilor care a cunoscut o perioada de stagnare. In special in domeniul sculelor electrice cu acumulatori, Bosch a inregistrat cresteri de doua cifre. Pentru anul 2014, Bosch si-a propus sa isi consolideze pozitia de lider in Romania cu ajutorul sculelor electrice si a accesoriilor inovatoare.

*Termotehnica: accent pe produsele ecologice

Cu ajutorul dispozitivelor moderne de incalzire, Bosch si-a sporit semnificativ volumul vanzarilor in Romania. Datorita tehnologiei in condensare, aceste produse sunt in acelasi timp mai ecologice si mai economice. In Romania, societatea a castigat o cota importanta din piata cu ajutorul marcilor Bosch si Buderus.

*Perspectivele globale ale Grupului Bosch pentru anul 2014

In anul 2014, Bosch se asteapta la o crestere a volumului de vanzari intre 3 si 5 procente. „Atuurile clasice Bosch, cum ar fi puterea de inovare, calitatea, prezenta globala si cultura antreprenoriala integrata sunt calitati care conteaza chiar si intr-o lume interconectata”, a conchis Dr. Volkmar Denner, presedintele Consiliului de Administratie Bosch, in cadrul conferintei de presa organizate in Germania, avand ca tema bilantul societatii.
Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de 20 de ani si numara aproximativ 1.700 de angajati in 4 locatii. In anul 2013, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 212 milioane de euro. Pe langa noul centru de cercetare si dezvoltare si unitatea de productie pentru tehnologia auto din Cluj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnica liniara si una de tehnologie auto in Blaj, precum si un centru de comunicare in Timisoara. In Bucuresti, exista o societate de distributie de scule electrice si accesorii, termotehnica, sisteme de securitate si siguranta si produse destinate industriei auto. In plus, in capitala exista o filiala a BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH, activa pe piata electrocasnicelor.

Sus