Oferte locuri de munca top

Bosch a inaugurat o noua fabrica la Cluj

Bosch a inaugurat cea de-a doua fabrica de componente pentru tehnologia auto din Romania. In aceasta noua unitate de productie din Cluj, compania va produce componente electronice si dispozitive de control pentru industria auto din Europa.
Compania a investit peste 70 de milioane de euro in noua fabrica, situata la circa 300 de km nord-vest de Bucuresti. Suprafata totala destinata productiei este de circa 38.000 de metri patrati. Pana la sfarsitul anului, Bosch intentioneaza sa aiba aici in jur de 750 de persoane.
„Noua fabrica din Romania este un pilon deosebit de important pentru Bosch, menit sa consolideze activitatea noastra de productie si de dezvoltare in Europa. Mai mult, continuarea extinderea productiei in Europa de Est contribuie la cresterea competitivitatii companiei noastre”, a declarat domnul Dr. Dirk Hoheisel, membru in Consiliul de Administratie al Grupului Bosch, cu ocazia inaugurarii. Din punct de vedere organizatoric, noua fabrica apartine diviziei Automotive Electro¬nics a grupului Bosch, care dezvolta si produce dispozitive electronice de control si comanda pentru industria auto si alte sectoare de activitate.
Componentele electronice produse in noua fabrica vor fi folosite, de exemplu, in sistemele de asistenta la conducere si in sistemele de siguranta, cat si in cele de reducere a consumului de combustibil. Tot la Cluj se va fabrica in viitor si „inima” sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice.
Grupul Bosch este prezent la Cluj inca din luna noiembrie 2013, cu primul sau centru de cercetare si dezvoltare din Romania. Activitatea predominanta desfasurata aici este dezvoltarea de componente electronice si software pentru produsele fabricate in unitatea locala de productie.
In Romania, Bosch are o vechime de 20 de ani si are aici in jur de 1.700 de angajati in patru unitati de productie. Pe langa noul centru de cercetare si dezvoltare si unitatea de productie din Cluj dedicata industriei auto, Bosch mai detine in Blaj doua unitati de productie pentru tehnica liniara si una dedicata industriei auto, precum si un centru de comunicare in Timisoara. La Bucuresti isi are sediul o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto. Pe langa acestea, firma BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH are o sucursala in capitala.

Sus