Oferte locuri de munca top

Blocurile din Timisoara vor fi reabilitate prin POR

2395.jpg Primul contract de finantare pentru reabilitarea blocurilor de locuinte din Timisoara a fost incheiat la inceputul acestei saptamani. Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere” a Programului Operational Regional. Acest domeniu major a fost introdus in cadrul programului incepand cu finalul anului 2012, cand au fost alocate fonduri nerambursabile pentru reabilitarea blocurilor de locuinte.
Contractul de finantare semnat in Timisoara vizeaza reabilitarea a sase blocuri de locuinte care includ 242 de apartamente, pe parcursul a 12 luni de implementare a proiectului contractat. Valoarea totala a cererii de finantare contractate este de 5,64 milioane lei, iar 3,18 milioane lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.
Aceasta cerere de finantare face parte dintr-o serie de cinci cereri de finantare (incluzand 51 de blocuri) depuse, pana in prezent, de catre Municipiul Timisoara in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termica a blocurilor. Proiectele de reabilitare termica a blocurilor de locuinte depuse spre finantare, pana in prezent, de catre Primaria Municipiului Timisoara au o valoare totala de 43,95 milioane lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 24,74 milioane lei.
Regiunea de dezvoltare Vest are alocata suma de 9,06 milioane euro (finantare din bugetul de stat si Fondul European pentru Dezvoltare Regionala) pentru proiectele de reabilitare termica a blocurilor de locuinte. Aceste finantari pot fi accesate de autoritatile administratiilor publice locale din municipiile resedinta de judet. Cererile de finantare din cadrul acestui domeniu major de interventie pot sa cuprinda mai multe proiecte – fiecare proiect reprezentand un bloc – grupate in functie de rata cofinantarii Asociatiilor de Proprietari, valoarea totala a acestora trebuind sa se incadreze intre 800.000 lei (inclusiv TVA) – aproximativ 178.000 euro – si 46 milioane lei (inclusiv TVA) – aproximativ 10,22 milioane euro.

Sus