Oferte locuri de munca top

BIM 360 Docs

Controlul si managementul documentelor aferente unui proiect de constructii constituie unele dintre cele mai spinoase probleme ale industriei.

In prezent, exista prea multe emailuri si fisere stocate, in prea multe locatii. Se pierde prea mult timp in cautarea informatiei corecte, iar dificultatile in depistarea versiunii la zi a documentelor aduc riscuri inutile si o crestere a numarului de neconformitati ce trebuiesc corectate.

Autodesk propune o rezolvare a acestor probleme cu ajutorul platformei BIM 360.

BIM 360 Docs are urmatoarele facilitati:

 • Tine sub control structura de directoare si fisierele de orice tip aferente unui proiect, in toate fazele acestuia: preconstructie, executie, predare catre client, exploatarea si mentenanta obiectivului construit;

 • Distribuirea informatiei catre toti cei implicati in proiect se face in functie de nivelul de acces stabilit;
 • Publicarea desenelor se realizeaza foarte usor;
 • Face comparatii intre versiunile documentelor;
 • Vizualizare 2D si 3D a oricarui model, fara a detine o aplicatie speciala instalata pe calculatorul propriu, folosind doar un browser web;
 • Markup-uri in modele 2D si 3D;
 • Managementul neconformitatilor, solicitari de clarificare, dispozitii de santier, etc.;
 • Ofera un mediu sigur de stocare pentru documente, disponibil inclusiv pentru acces de pe dispozitive mobile (smartphone, tablete, etc) iOS si Android;
 • Permite acces securizat la documente cu drepturi stabilite la nivel de utilizator sau companie, in functie de rolul pe care il au in proiect;
 • Integrarea subcontractorilor si a partenerilor intr-un mediu de lucru sigur, unitar si centralizat.

Metoda de lucru cu platforma BIM 360 Docs este simpla si eficienta

 1. Autodesk transmite un email catre persoana desemnata in rolul de Project Administrator, cu invitatia de a acces la platforma BIM360.
 2. Administratorul de proiect va crea primul proiect pe platforma si conturile de utilizator pentru participanti – persoane fizice sau companii.
 3. Fiserele ce contin geometria 2D sau 3D vor fi urcate pe platforma intr-un director special rezervat. BIM 360 Docs proceseaza aceste documente si extrage plansele (layout in cazul fisierelor dwg sau view pentru cele 3D).
 4. Daca este oferit un fisier de tip .pdf cu modelul de cartus valabil pentru proiect, acesta poate deveni sablon pentru toate plansele si va asigura denumirea si numerotarea corecta a acestora.
 5. Fiserele de orice alt tip sunt urcate pe platforma intr-o structura de directoare personalizata dupa necesitatile fiecarei companii.
 6. Accesul la documente este protejat de un set de permisiuni ce vor fi stabilite de administratorul de proiect.
 7. Utilizatorii desemnati sunt invitati, prin email, sa acceseze structura de directoare a proiectului.

BIM 360 Docs permite publicarea, gestionarea, revizia si aprobarea tuturor documentelor dintr-un proiect. Astfel, toti factorii implicati in realizarea constructiei au acces la documente corecte, organizate in mod clar si centralizat iar evolutia proiectului devine usor de urmarit.

 

 

Contact: CADexpert NET SRL

e-mail: office@cadexpert.ro

https://cadexpert.ro/bim-360-docs/

Sus