Oferte locuri de munca top

Bilka Steel: afaceri in crestere cu 43%

1757.jpg Bilka Steel, producator roman de invelitori metalice (tigla metalica), a inregistrat la finalul lunii mai o crestere a cifrei de afaceri de 43 de procente comparativ cu aceesi perioada a lui 2013. Compania a produs si comercializat peste 1 milion de mp de invelitori metalice in primele 5 luni ale anului.
Cresterea afacerilor Bilka din aceasta perioada a fost sustinuta, pe langa investitiile realizate la inceputul anului, de trendul ascendent al pietei de acoperisuri metalice si de conditiile meteo favorabile.
Horatiu Tepes, proprietar Bilka Steel, a precizat:
„Conform estimarilor noastre, in primele luni ale anului, piata a inregistrat o crestere de aproximativ 5 procente. Acest aspect s-a simtit intr-un mod pozitiv si in vanzarile companiei. Diferenta pana la 43 de procente se datoreaza partenerilor nostri, pe de-o parte furnizorii de materie prima si pe de alta parte distribuitorii si montatorii, cu care am reusit sa punem la punct un sistem logistic performant de tip supply chain management.”
*O noua linie de productie
Compania a pus in functiune la sfarsitul lunii aprilie o noua linie de productie care creste capacitatea de productie pentru tigla metalica clasic cu 30%. Aceasta investitie face parte din programul investitional demarat la inceputul anului, care se ridica la aproximativ 5 milioane de euro si se va finaliza in 2016.
„Noua linie de productie va permite o mai mare flexibilitate a fluxurilor de productie. In perioada de sezon din anii trecuti produceam la capacitate maxima, iar fara aceasta investitie suntem siguri ca anul acesta, in perioada iunie-octombrie, nu am fi reusit sa facem fata comenzilor”, precizeaza Horatiu Tepes.
*Focus pe export
Productia din fabrica de la Brasov merge in proportie de 95% pe piata interna, exporturile reprezentand doar 5%. „Anul acesta, principalele tari catre care vor ajunge produsele Bilka sunt tarile ex-sovietice sau Slovacia. Germania, Austria, Ungaria si Bulgaria sunt alte piete unde am reusit sa intram inca de anul trecut si pe care vom continua sa livram si in 2014.” declara Horatiu Tepes.
Bilka Steel a avut in 2013 afaceri de 104 milioane de lei. Fabrica din Brasov are in prezent halele de productie care acopera o suprafata de 45.000 mp. Pe poarta fabricii au iesit doar anul trecut peste 3,2 milioane mp de tigla metalica. Liniile de productie sunt complet automatizate, bazandu-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Sus