Oferte locuri de munca top

Beneficiarii de fonduri europene isi vor primi sumele restante

Sumele datorate beneficiarilor de fonduri europene vor fi achitate in cel mai scurt timp. In acest scop, Guvernul a aprobat un nou imprumut de la Trezoreria Statului, in valoare de 1,3 miliarde de lei. Banii vor fi pusi la dispozitia autoritatilor de management ale programelor nationale sumele necesare pentru achitarea cererilor de rambursare si a cererilor de plata depuse de beneficiari.
” Sunt asigurate astfel resursele necesare pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor in cel mai scurt timp. Ulterior, sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei. Misiunea autoritatilor de management este sa accelereze implementarea proiectelor in acest an”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Imprumutul va fi folosit pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operational Sectorial Mediu (alocare de 370 milioane lei), Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (peste 360 milioane lei), Programul Operational Regional (peste 350 milioane lei), respectiv Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (aproximativ 216 milioane lei).

Sus