Oferte locuri de munca top

BEI imprumta Ucraina cu 50 de milioane de euro

Banca Europeana de Investitii a imprumutat Ucrainei 50 de milioane de euro pentru construirea unui tunel de cale ferata care sa faca legatura intre aceasta tara si Uniunea Europeana.
Proiectul vizeaza construirea tunelului Beskyd cu doua coridoare de transport pentru intensificarea traficului feroviar, potrivit unui comunicat al BEI. Acesta va inlocui actualul tunel cu un singur coridor si va face legatura prin Muntii Carpati intre Ucraina, Ungaria si Slovacia.
„BEI transmite un mesaj important acordand Ucrainei un imprumut care finanteaza dezvoltarea legaturilor pe un coridor de transport de maxima importanta pentru integrarea Ucrainei in Uniunea Europeana. Este primul imprumut pentru sistemul feroviar din Ucraina (…) Acest imprumut face parte din seria de imprumuturi acordate Ucrainei care vor totaliza pana in 2016 3 miliarde de euro.”, a declarat Laszlo Baranyay, vicepresedinte BEI pentru operatiunile din Ucraina.
Ambasadorul european Jan Tombinski a precizat: „Pana acum tunelul existent era o strangulare in sistemul de transport chiar daca majoritatea bunurilor dintre Ucraina si Europa Centrala si Vestica erau transportate pe aici. In acelasi timp proiectul pentru tunelul Beskyd este un exemplu pentru coordonarea activitatilor intre UE, Ucraina si institutii financiare internationale.”
BEI a acordat pana acum Ucrainei imprumuturi in valoare de 2,1 miliarde de euro pentru proiecte in energie, transport si pentru modernizarea si extinderea retelei de apa.

Sus