Oferte locuri de munca top

Becuri cu led – 7 avantaje majore. Economie la energia electrica si o durata de viata mai mare

Multi oameni aleg sa isi monteze becuri cu led in toata casa, in ultima vreme. Este o tendinta, ba chiar putem spune ca a devenit o moda. Dar merita? Care sunt avantajele unor becuri cu led, versus becurile obisnuite pana acum, cu filament? Este adevarat ca faci economie la energia electrica daca folosesti becuri cu led? De ce isi monteaza oamenii in casa becuri cu led vintage? Cu ce ne ajuta daca avem becuri led cu senzori de miscare? Cititi mai jos o scurta trecere in revista a ceea ce pot face becurile cu led conform specialistilor Produseled.ro

Becuri cu led – 7 avantaje majore

  1. Durata de viata. Becurile cu led au, in general, o durata de viata de pana la 50.000 ore. Asta in timp de becurile obisnuite pot avea o durata de viata de pana la 1.000 ore. Este destul de clar faptul ca daca alegeti becuri cu led beneficiati de o durata de viata de pana la 50 de ori mai mare. Altfel spus, nu mai este nevoie sa le schimbati atat de des. Si nici sa le cumparati atat de des.
  1. Consum mai mic. Daca alegeti becuri cu led de 12v, spre exemplu, veti avea un consum redus de energie cu pana la 90%. Nu este deloc de ignorat faptul ca puteti scadea la jumatate costurile de pe factura de energie, ba chiar acesta este, de cele mai multe ori, principalul motiv pentru care oamenii aleg sa inlocuiasca becurile normale, cu filament, cu noile becuri cu led aparute pe piata.
  1. Lumina emisa este apropiata de cea naturala. In general, noile becuri cu led emit o lumina alba ce se apropie foarte mult de lumina naturala, placuta si deloc obositoare pentru ochi. Aici trebuie facut, insa, si un amendament. Lumina emisa de becurile cu led este unidirectionala, ceea ce inseamna ca nu se distribuie uniform in incapere. De aceea ele trebuie ajutate sa-si mareasca raza de actiune. Producatorii fac, de obicei, acest lucru montand o lentila speciala. Nu uitati sa verificati, atunci cand achizitionati becuri led, raza de actiune specificata.
  1. Nu emit radiatii (ultraviolete ori infrarosii), nu contin substante toxice (mercur sau plumb) si nici nu atrag insectele. Si acest aspect poate fi foarte important pentru multe persoane, mai ales pentru cei care au copii in casa. In definitiv, cu totii ne dorim sa traim mai sanatos, departe de radiatii sau substante toxice.
  1. Dimensiunea redusa. Becurile cu led au o volum sensibil mai mic decat becurile clasice si astfel, per total, poate scadea in mod semnificativ spatiul ocupat de corpurile de iluminat din casa. Veti avea corpuri de iluminat cu led, care ocupa mai putin loc si sunt mai eficiente.
  1. Posibilitatea de a le accesoriza in diverse moduri. In ultima perioada au aparut multe variante de becuri led „atipice”, cautate in mod special de generatia mai tanara. Spre exemplu, noile becuri cu led vintage fac furori, fiind vazute ca una dintre cele mai interesante modalitati de a da viata unei incaperi fara a investi prea mult in redecorare. Practic, aceste becuri vintage, prin aspectul lor retro, devin un element de decor de sine statator care poate atrage atentia catre el sau, din contra, poate pune in valoare o mobila, un tablou sau un perete.
  1. Tehnologie de cea mai noua generatie. Noile becuri cu led integreaza, daca va doriti acest lucru, ultimele descoperiri tehnologice. Si, pentru unii oameni, acest aspect este foarte important. Astfel poti avea in casa becuri led cu senzor de miscare. Un astfel de bec lumineaza doar cand sesiseaza miscare, reducand si mai mult consumul de energie. Este ideal pentru o zona de trecere (un hol, spre exemplu), unde nu va trebui sa cauti mereu intrerupatorul. In plus, vei putea chiar sa reglezi parametrii de lumina si timp, personalizandu-l exact dupa nevoile tale.

In concluzie, parerea unanim acceptata este noile becuri cu led sunt o varianta ideala pentru a inlocui vechile becuri cu filament. Veti face enomomie la energia electrica, veti avea o durata de viata mai mare si le veti putea chiar personaliza, instaland chiar becuri cu led vintage ori cu senzori de miscare.

Exista si dezavantaje, veti intreba? Raspunsul corect este: nu prea. Costul mai mare decat pentru un bec normal poate fi considerat un dezavantaj, insa acesta se amortizeaza rapid, dat fiind ca faceti enomomie la energia electrica. Plus durata de viata mai mare.

Este destul de clar ca noile becuri cu led castiga teren si vor fi, in curand, in fiecare casa. Asa ca, daca nu aveti deja , corpuri de iluminat cu becuri led, uitati-va dupa modelele care v-ar interesa.

Sus