Oferte locuri de munca top

Bani europeni pentru infiintarea de parcuri industriale in Oltenia

A fost lansat apelul de proiecte pentru înființarea de parcuri industriale în județele din Oltenia.

Apelul are o alocare de de peste 6,4 milioane euro și face parte din Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

În cadrul măsurii, valoarea totală a finanțării nerambursabile sub formă de ajutor de minimis și de ajutor de stat regional ce poate fi acordată pentru un proiect, este de minimum 200.000 euro și maximum 6,4 milioane euro, cu respectarea plafonului de maxim 300.000 de euro pentru ajutoarele de minimis pentru un proiect și a regulilor de cumul.

Beneficiarul proiectului trebuie să asigure o contribuție proprie la valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile, precum și finanțarea cheltuielilor neeligibile aferente proiectului (dacă este cazul). Finanțarea poate fi făcută din surse proprii, fie prin finanțare externă.

Valoarea eligibilă a componentei de minimis nu poate depăși 10% din valoarea eligibilă totală a proiectului. Valoarea totală eligibilă a investiției reprezintă suma cheltuielilor eligibile incluse în proiect.

Activități eligibile

A. Investiții finanțabile prin ajutorul de stat regional: 

– Amenajarea terenului necesar creării și dezvoltării parcurilor industriale;

– Construirea/extinderea infrastructurii rutiere din interiorul parcurilor industrial;

– Construirea/extinderea/reabilitarea/modernizarea drumurilor de acces către parcurile industriale. Această activitate și cheltuielile aferente sunt eligibile numai în cazul în care se poate argumenta că valorificarea proiectului este afectată de infrastructura de acces deficitară;

– Activități cu asigurarea utilităţilor necesare funcţionării obiectivului de investiţie, precum: alimentare cu apă, canalizare, agent termic, energie electrică, telecomunicații, care se execută pe amplasamentul delimitat din punct de vedere juridic ca aparţinând obiectivului de investiţie, precum și cheltuielile aferente racordării la rețelele de utilităţi. Crearea/extinderea utilităților de bază din interiorul parcurilor: stații de tratare a apei, stații de epurare a apei, unități de furnizare a energiei şi a gazului, sistem de canalizare, conectare la rețele broadband, etc;

– Construirea/extinderea de clădiri şi anexe aferente, care vor fi utilizate pentru oferirea de servicii comune pentru rezidentii parcului, inclusiv dotări cu active corporale;

– Activități legate de obținerea unei economii de energie, precum și achiziționarea de sisteme care utilizează surse regenerabile/alternative de energie pentru eficientizarea activităților pentru care se solicitată finanțare. Simpla înlocuire a unor echipamente nu este permisă.

B. Investitii finantabile prin ajutorul de minimis: 

– proiectare și asistență tehnică aferente proiectului;

– instruirea personalului propriu în vederea asigurării unor servicii specializate pentru rezidenți (servicii specifice în inovare/transfer tehnologic/proprietate intelectuală);

– activități de informare si publicitate aferente proiectului;

– alte cheltuieli finanțabile prin ajutor de minimis (comisioane, cote, taxe)

– cheltuielile efectuate pentru cumpărarea de terenuri;

Categorii de solicitanți eligibili

– autorităţile administraţiei publice locale din mediul urban sau rural din regiunea Sud-Vest Oltenia care desfășoară activitate economica.

– societăți constituite în baza Legii societăţilor nr. 31/1990 sau societăți cooperative constituite în baza Legii nr. 1/2005 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Apelul de proiecte este de tip competitiv cu termen limită de depunere.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse exclusiv prin aplicația electronică MySMIS2021 / SMIS2021+, începând cu data de 16 ianuarie 2025.

Data închiderii apelurilor este 16 aprilie 2025.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024

Revista Arena Constructiilor noiembrie-decembrie 2024

Sus