Oferte locuri de munca top

Baile Biborteni, Baraolt vor fi din nou un punct de atractie turistica

296.jpg Baile carbogazoase din Biborteni, Baraolt, judetul Covasna, vor intra in lucrari de reabilitare pentru modernizarea si transformarea acestora intr-un nou punct de atractie turistica.
Contractul de finantare al proiectului a fost incheiat ieri, 28 ianuarie. Valoarea totala a investitiei este de 5,53 milioane lei, din care 2,52 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila acordata prin Programul Operational Regional (POR).
„Desi contributia de peste 3 milioane lei reprezinta acum un efort financiar pentru bugetul primariei, obtinerea unor rezultate pe termen lung va aduce venituri si poate reinscrie localitatea pe traseele obiectivelor turistice nationale, ce ofera servicii de calitate.”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
Proiectul prevede ca, pe parcursul unui an si jumatate, utilitatile bailor sa se modernizeze si sa ofere spatii de agrement ce vor atrage cat mai multi turisti veniti sa viziteze orasul.
Astfel va fi reabilitata cladirea in suprafata de peste 1100 mp a spa-ului, terasa acoperita si anexele. Vor mai intra in reabilitare sauna, pavilionul de apa minerala, precum si sapte bazine de inot, de hidromasaj, de copii, atat cele cu apa rece cat si cele de apa minerala. Pe parcursul implementarii proiectului vor fi realizate si racordurile la utilitati: curent, gaz, la panouri solare, la canalizare si se vor achizitiona dotarile necesare pentru instalatii.
Dupa evenimentul de semnare a contractului de finantare, domnul Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna, a declarat:
„Fost oras minier, Baraoltul este in prezent axat pe industria prelucrarii lemnului, dar prezinta reale posibilitati de dezvoltare in domeniul turismului balnear. Resursele de ape minerale, de diverse feluri, pot si trebuie sa asigure dezvoltarea acestei zone, deoarece sunt foarte eficiente in tratarea diferitelor boli, unele fiind folosite pentru bai curative, altele pentru cura interna, dar totodata si ca ape de masa.”
La finalul proiectului se vor realiza 15 servicii complet noi de agreement si spa modern.
Acesta este cel de-al 24-lea proiect contractat pe domeniul 5.2 al POR, prin au fost investite in infrastructura turistica din Regiunea Centru peste 141 milioane lei fonduri nerambursabile.

Sus