Oferte locuri de munca top

Avem nevoie de 10,6 miliarde de euro pentru apa si canalizare in mediul rural

Este nevoie de 10,6 miliarde de euro pentru accesul general la apa si canalizare in mediul rural, potrivit ministrului dezvoltarii regionale, Liviu Dragnea, citat de domnuleprimar.ro.
In prezent 70 % din satele din Romania au apa curenta in timp ce un procent de 22% au si canalizare. In perioada urmatoare pentru proiectele care implica reteaua de apa sunt disponibile 1,7 mld de euro din fonduri europene, urmand ca restul finantarii sa provina din surse bugetare. Liviu Dragnea a precizat: „Surse de finantare din fonduri europene in exercitiul financiar 2014-2020 pentru obiective de alimentare cu apa si canalizare in mediul rural sunt Programul National de Dezvoltare Rurala unde se pot accesa 0,4 miliarde de euro si POS Mediu unde sunt disponibili 1,3 miliarde euro. Au primit finantare investitiile pentru extinderea reteleor de apa si canal care sunt realizate in procent de cel putin 60% pentru ca, pana la sfarsitul anului, sa se incheie si sa poate fi folosite.”
Romania este pe ultimul loc la nivel european ca dezvoltare a sistemului de alimentare cu apa, potrivit unui raport al Eurostat.

Sus