Documentația de atribuire a contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii Autostrăzii București – Giurgiu a fost transmisă la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) de către Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR).
După validarea ANAP, se va stabili termenul pentru depunerea ofertelor, iar procedura de achiziție va fi publicată în Sistemul Electronic pentru Achiziții Publice.
În cadrul Studiului de Fezabilitate, proiectantul va analiza:
– variantele de traseu;
– profilul (Autostradă sau Drum Expres);
– structura drumului (varianta unui sistem rutier din beton de ciment);
– conexiunea cu alte obiective de investiției.
Caietul de Sarcini pentru Studiul de Fezabilitate al proiectului include punctarea implementării conceptului BIM (Building Information Modelling), criteriu obligatoriu în Caietul de Sarcini.
De asemenea, CNIR va solicita viitorului prestator echiparea instalațiilor de foraj cu sisteme GPS și camere video care permit urmărirea lucrărilor în timp real.
Durata contractului va fi de 18 luni (16 luni pentru realizarea studiul de fezabilitate și două luni pentru asistență tehnică pregătire contract proiectare și execuție/raport financiar final).
Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile și de la Bugetul de Stat.
Topul Drumarilor: Afacerile drumarilor cresc tot mai mult la an la an
Această autostradă reprezintă un proiect important de dezvoltare a infrastructurii rutiere din România, desfășurat pe raza județului Giurgiu.
”Referitor la traseu și conexiuni consider că este foarte important ca noul drum București – Giurgiu să fie gândit mai departe de Autostrada Bucureștiului A0, până la Autostrada București – Pitești A1, avand conexiune și cu autostrada București – Alexandria, putând, pe viitor, să facă parte din al doilea inel de autostradă de centură a Capitelei care se află la nivel de intenție”, a spus Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.