Pentru construirea tronsonului de autostradă dintre Tălmaciu și Boița a început realizarea organizării de șantier în zona pentru care a fost emisă recent autorizația de construire.
Totodată, antreprenorul a demarat lucrările de execuție a drumurilor tehnologice de acces în zona autorizată.
Lucrările de defrișare au ajuns la 70% pe teritoriul județului Vâlcea și a fost finalizată documentația necesară pentru defrișarea pe teritoriul județului Sibiu
În același timp continuă studiile geotehnice cu 7 instalații de foraj.
”Pentru buna desfășurare a acestui proiect este necesară o strânsă colaborare între CNAIR – Poliția Rutieră – antreprenor – autorități locale, astfel încât, în momentul începerii defrișărilor, restricțiile de trafic care vor fi impuse pe DN7 să afecteze circulația rutieră cât mai puțin și pe un termen cât mai scurt”, a menținat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
El a adăugat:”Este nevoie și de colaborarea antreprenorului de pe Secțiunea 2 a Autostrăzii Sibiu – Pitești cu antreprenorul primului lot din Autostrada Sibiu – Făgăraș, întrucât există o suprapunere pe 3 nivele, a celor 2 obiective, în zona Boița”.
Conform Autorizației de Construire emisă pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești A1, încep lucrările pe teritoriile localităților Tălmaciu și Boița, între km 13+170 și km 14+150.
Pe acest șantier vor fi executate lucrări de drum, de scurgere a apelor, de consolidare, de relocare rețele de utilități publice, de iluminat public și ITS, precum și lucrări pentru viaductul de la Boița în lungime de circa 700 metri.
Constructorii turci Mapa – Cengiz trebuie să execute lucrările de construire a Secțiunii 2 Boița – Cornetu (31,33 km) în 4 ani și două luni.
Totodată, proiectul prevede lucrări complexe, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.
Autostrada Sibiu – Pitești A1 va avea o lungime de 122 de km și este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022.
Autostrada Sibiu – Pitești va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.