Solplanet x AeroFix

Autorităţile pot depune proiecte de reabilitare a drumurilor în octombrie

roads-188707_640Autorităţile din regiunea Centru au la dispoziţie mai multe programe pentru finanţarea proiectelor de  reabilitare a drumurilor locale începând cu luna octombrie.

Astfel un prim apel de proiecte lansat vizează Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice, Componenta – infrastructura de acces agricolă. Autorităţile pot depune până cel târziu pe 18 decembrie proiecte pentru reabilitarea drumurilor agricole cu o valoare maximă de 1 milion de euro/proiect. Proiectele pot fi de construcţie, extindere sau modernizare şi sunt susţinute în proporţie de 100% de granturi PNDR 2014-2020.

Termenul limită de 18 decembrie este acordat şi pentru depunerea proiectelor de refacere a infrastructurii rurale în cadrul PNDR 2014-2020 măsura 7.2 Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii la scară mică. În cadrul măsurii intră proiecte rurale pentru reţeaua de apă, refacerea şcolilor şi gradiniţelor, asfaltarea drumurilor comunale. Contribuţia beneficiarului şi valoarea maximă a proiectelor au valori variabile.

La acestea se adaugă un apel de proiecte pentru protejarea patrimoniului social protejarea, prin întreţinere, restaurare şi modernizare a obiectivelor culturale locale, a monumentelor clasa B şi aşezămintelor monahale. Beneficiarii vor plăti 20% din bugetul proiectului pentru cele generatoare de profit şi 0% pentru restaurările neprofitabile. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 18 decembrie 2015.

Sus