Oferte locuri de munca top

Automatizarea ușilor și ferestrelor scade cu peste 40 de procente factura la energie!

Una dintre cele mai importante provocări ale momentului pentru arhitecți, proiectanți și constructori este să ridice clădiri sustenabile, care să împace nevoia de confort cu designul atractiv, eficiența energetică și protecția mediului. Green Buildings, clădirile inteligente și prietenoase cu natura sunt nu doar un deziderat, ci o necesitate în marile orașe ale lumii. La Forumul Internațional de Arhitectură și Ingineria Construcțiilor, SHARE Bucharest 2022, cel mai important eveniment de profil organizat anual în România, peste 60 de speakeri din 15 țări au dezbătut subiectul fierbinte al celor mai eficiente mijloace de a crește gradul de sustenabilitate al clădirilor. Cum se armonizează exigențele de design cu nevoia de eficiență energetică? KADRA, singurul integrator de soluții și servicii pentru automatizarea și managementul accesului, a prezentat la summitul SHARE soluția sa la problema momentului: automatizarea ușilor și ferestrelor scade cu peste 40 de procente factura la energie. Companie românească cu experiență pe piață de 30 de ani, KADRA are în portofoliu soluții care cresc eficiența energetică și calitatea aerului din interiorul clădirilor, propunând un design ultramodern și rafinat.

Experimentul Ministerului Economiei din Olanda

Ministerul Economiei din Olanda a realizat un experiment ca să observe diferențele de consum energetic la o clădire prevăzută cu ușă manuală vs una automată. Oficialii olandezi au monitorizat facturile la energie la o clădire prevăzută cu o ușă manuală, apoi au instalat una automată și au comparat consumul pentru cele două perioade similare de timp. A rezultat o economie de energie electrică de 43%.

Un studiu cu obiective similare a fost realizat de prestigiosul Massachusetts Institute of Technology din Statele Unite (MIT). Concluziile acestuia referitor la beneficiile instalării unei uși rotative sunt surprinzătoare:

  • Permite de 8 ori mai puțin transferul de aer dintre interior și exterior față de o ușă batantă. Astfel se realizează o economie importantă de energie necesară pentru încălzirea/răcirea spațiilor, ținând cont că traficul mediu într-o clădire de birouri de mari dimensiuni poate duce la schimburi de aer între interior și exterior de până 850 mc/minut;
  • Dacă fiecare persoană care a intrat sau a ieșit din respectiva clădire ar fi folosit o ușă rotativă, s-ar fi putut economisi peste 75.000 kw/h, aproximativ 1.5% din totalul necesar pentru a încălzi sau a răci clădirea și ar fi prevenit producerea unei cantități importante (14.6 tone de CO2, în condițiile în care un autovehicul produce aproximativ 6 tone de emisii de CO2 anual);
  • Folosirea unei uși rotative pentru accesul în clădire ar putea economisi anual 98,912.8 kWh. Acest volum de energie ar putea încălzi timp de un an întreg 5 gospodării sau ar putea alimenta un bec pentru o perioadă de 29 de ani. Pentru a genera acest volum de energie s-ar emite 18.8 tone CO2. Prin urmare, ușile rotative sunt o nu doar o soluție economică, ci și una ecologică.

Cu portofoliu care include sute de proiecte pentru beneficiari de toate categoriile (de la spitale, centre medicale și comerciale, aeroporturi, hoteluri și hale industriale), KADRA oferă soluții de acces automat care armonizează eficiența energetică cu designul rafinat, libertatea de mișcare, confort și securitatea persoanelor și spațiilor. Soluțiile automate de acces sunt contactless, prin urmare, foarte igienice, pentru că riscurile de contaminare se reduc substanțial.

Sistemele inteligente de ventilație automată – soluția eficientă de limitare a concentrației de radon

Din 2023, administratorii clădirilor cu acces public vor fi obligați printr-o reglementare a Ministerului Dezvoltării, care urmează legislația europeană, să limiteze expunerea la radon a populației. Gaz radioactiv care ajunge din sol în locuinţe, radonul este periculos pentru că poate produce cancer pulmonar. Este, de altfel, principala cauză a cancerului pulmonar în rândul nefumătorilor. Noua reglementare îi obligă pe constructori să identifice metode eficiente pentru eliminarea acestei amenințări la sănătatea publică. „Sistemele inteligente de ventilație automată sunt o soluție bună pentru limitarea concentrației de radon. Și, pe lângă aceasta, au beneficii multiple”, explică Andreea Strugaru, marketing manager și co-owner KADRA. „Menționez doar câteva dintre ele – creșterea calității aerului, economia de energie, utilitatea în caz de incendiu, pentru desfumare și reducerea amprentei de carbon. Beneficiile automatizărilor de ferestre și ventilației inteligente decurg unele dintr-altele. Spre exemplu, într-o construcție prevăzută cu un astfel de sistem răul de clădire scade cu procente cuprinse între 25 și 67%. De aici decurge o creștere a productivității cu procente care se apropie de 20%. Oamenii se concentrează mai bine în spații ventilate așa cum trebuie, au randament mai mare. Din acest motiv, sistemelor inteligente de ventilație ar fi foarte utile în școli, în spitale, pe lângă alte spații cu densitate mare de oameni. Clădirile inteligente și sustenabile au nevoie de soluții inteligente de acces, iar automatizarea ușilor și ferestrelor din portofoliul KADRA se încadrează în această categorie”, a mai precizat Andreea Strugaru.

 

Despre KADRA

Cu o experiență de 29 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de acces. Fie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță.

Printr-un model de business integrat și know-how inovativ, KADRA este primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale,  spații urbane și locuințe individuale.

KADRA reinventează spațiul cotidian, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, liberi și protejați. Primele plăți cu cardul sau opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării, primele lucrări de anvergură cu policarbonat din România, primele uși automate ermetice pentru sălile de operații sau cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din țară, ci și din Europa de Est sunt doar câteva dintre realizările de pe piața soluțiilor automate de acces de la noi din țară implementate cu succes de KADRA.

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar cred că viitorul companiei pe care o dețin se va baza pe doi mari piloni: dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, care va fi mereu pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.

Sus