Oferte locuri de munca top

Asigurarile de sanatate si cum alegi cea mai buna asigurare pentru tine si cei dragi

Dacă ești în căutare de informații despre asigurările medicale, ai făcut deja primul pas către o decizie care te acoperă indiferent de scenariul în care se derulează viața ta. În cele ce urmează vei găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de asigurările de sănătate, despre ce trebuie să știi ca să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

 Asigurare de sănătate privată vs. abonament medical vs. asigurarea de stat

Chiar dacă ești asigurat al sistemului public de sănătate, poate ai și un abonament medical privat oferit de angajator, e bine să ai și o asigurare privată de sănătate. Toate sunt produse care îți conferă grade diferite de acoperire, de cele mai multe ori pentru servicii medicale complementare.

Abonamentul medical privat în principal, este un instrument preventiv, ce oferă acces în clinici pentru consultații, analize de laborator și investigații și reduceri pentru serviciile medicale mai complexe, pe care îl folosim pentru diagnosticarea și tratarea unor afecțiuni minore.

Asigurarea de sănătate este un produs ce vine în completarea abonamentului medical și este ideal pentru situațiile medicale care necesită spitalizare sau chirurgie. În lipsa ei, dacă tu sau cei dragi ați avea nevoie de o intervenție chirurgicală, costurile acesteia vor trebui suportate de către tine și familia ta.

Prin sistemul de sănătate publică ai o singură opțiune – plata contribuției CASS prin care ai acces la servicii medicale în sistemul public. Mai exact, dacă ești angajat cu carte de muncă, ți se reține lunar contribuția obligatorie numită CASS, care este de 10% din salariul brut și care merge către bugetul de stat. În schimbul acestei contribuții lunare, ai acces la servicii medicale gratuite în sistemul de sănătate publică din România și, în același timp, contribui la buna lui funcționare.

ASIGURAREA DE SĂNĂTATE PRIVATĂ

Unde poți face o asigurare medicală privată?

Fiind o asigurare opțională, poți să alegi compania de asigurări cu care să închei polița. Groupama Asigurări oferă pachete diverse, cu posibilitatea de a le personaliza conform nevoilor tale. Poți opta și pentru servicii specifice precum nașterea, pachete de familie sau alte acoperiri suplimentare. Asigurările private de sănătate Groupama oferă pachete cu acoperiri predefinite sau configurabile, pentru servicii medicale în ambulatoriu și pentru servicii medicale de spitalizare și intervenții chirurgicale, cu riscul legat de infecția cu COVID-19 inclus.

Asigurarea privată de sănătate pentru persoane fizice

Asigurare Medicală Integrală Individuală Groupama în parteneriat Rețeaua privată de sănătate Regina Maria, cuprinde toate cele 3 componente ale îngrijirii sănătății:

 • Prevenție – monitorizarea stării de sănătate prin controlul și analizele anuale
 • Diagnosticare – consultații de medicină de specialitate și investigații pentru a identifica și diagnostica o problemă medicală în regim ambulatoriu
 • Tratamentspitalizare sau intervenții chirurgicale necesare tratării problemei medicale

Ai acces la servicii medicale de înaltă calitate în Rețeaua privată de sănătate Regina Maria, în alte spitale private dar și în sistemul de sănătate de stat. Practic – oriunde. Dacă serviciile medicale sunt în cadrul Rețelei Regina Maria, beneficiezi de decontarea directă, în limitele stabilite prin contractul de asigurare. În alte rețele private, ai rambursate costurile aferente serviciilor, iar dacă alegi spitalizarea sau intervenția chirurgicală într-un spital de stat, primești indemnizație. Informații complete aici: https://www.groupama.ro/persoane-fizice/sanatate/asigurarea-medicala-integrala-individuala

Asigurarea de sănătate – spitalizare și chirurgie Groupama ajută să acoperi cheltuielile medicale ce pot apărea ca urmare a unui accident sau a unei îmbolnăviri și chiar a recidivei după un prim eveniment, în limita a 20.000 €/an, indiferent dacă alegi servicii medicale într-un spital de stat sau privat sau un furnizor anume, așa cum este partenerul nostru, Regina Maria. Practic – oriunde. Poți opta între 2 variante de accesare:

 • orice spital public sau privat
 • spitale private din Rețeaua Regina Maria

La Groupama, poți adăuga asigurări suplimentare asigurării de sănătate – spitalizare și chirurgie, cu diverse beneficii specifice, precum: sănătate emoțională, chat medical, arsuri, fracturi, boli grave, naștere etc.

Totul este configurabil, flexibil în funcție de nevoile tale. Informații complete despre pachete aici: https://www.groupama.ro/produse-si-servicii/sanatate/asigurarea-de-sanatate-spitalizare-si-chirurgie

Asigurările de sănătate pentru persoane juridice

Asigurarea medicală integrală colectivă Groupama în parteneriat cu Rețeaua privată de sănătate Regina Maria este dedicată companiilor care doresc să ofere acest beneficiu angajaților, pentru a le asigura accesul la o gamă largă de servicii și specialități medicale. Informații complete despre pachete aici https://www.groupama.ro/persoane-juridice/sanatate/asigurarea-medicala-integrala-colectiva

 ASIGURAREA DE SĂNĂTATE DE STAT

Asigurarea în sistemul public de sănătate este un drept garantat prin Constituție tuturor cetățenilor români. Chiar dacă nu plătești contribuția lunară CASS, vei avea acces la un pachet minimal de asistență medicală. Există anumite categorii de persoane care beneficiază de asigurarea medicală de stat fără să plătească contribuția CASS iar acestea sunt menționate în art. 154 din Codul Fiscal.

Ce servicii medicale sunt acoperite de asigurarea medicală de stat?

Dacă ești angajat și plătești CASS, înseamnă că atunci când vei avea nevoie de servicii medicale cum sunt consultații generale sau specializate, analize, intervenții, spitalizare, tratament, le poți face gratuit în sistemul de stat, cu trimitere de la medicul de familie și de la medicul specialist. Prin asigurarea de sănătate de stat ai acces, în condițiile legii, la:

 • Servicii medicale în ambulatorii și în spitale aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate
 • Servicii medicale de urgență, servicii de asistență medicală în condițiile legii
 • Servicii de asistență stomatologică
 • Tratament fizioterapeutic și de recuperare
 • Dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive de asistență
 • Servicii de îngrijire medicală la domiciliu
 • Concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate

 

Fă pasul către un viitor asigurat și cere o ofertă de asigurare privată de sănătate.

Scrie-ne pe adresa relatii.clienti@groupama.ro sau sună callcenter-ul nostru AloGroupama  la tel. 0374.110.110 de luni până vineri, între orele 8:00 – 18:00 sau scrie-ne direct în site https://www.groupama.ro/contact  sau alege rețeaua noastră de agenții și colaboratori.

Sus