Solplanet x AeroFix

Arthur Hunt și ONV LAW: Multe dintre companiile de construcții și dezvoltare imobiliară vor fi nevoite să se transforme, pentru a se menține competitive

Sinziana Barbieru_Partener, ONV LAW

Arthur Hunt și ONV LAW se asociază și oferă împreună servicii integrate de HR și consultanță juridică pentru M&A, transformări și restructurări de companii.

Este primul Joint Venture de acest tip din România – servicii de Legal și HR integrate, având în vedere creșterea volumului de restructurări de companii, transformări organizaționale și M&A din piața locală.

Angajații, informațiile juridice, financiare și fiscale sunt cele mai sensibile active și date și au implicații majore în bugetele și reputația companiilor.

Arthur Hunt România, unul dintre primii jucători de pe piața serviciilor de Executive Search & Consultanță în resurse umane și ONV LAW, una dintre cele mai dinamice companii independente de avocatură se asociază pentru a dezvolta împreună un nou segment de advisory pe piață, în contextul în care doar sectorul local de M&A (fuziuni și achizitii) va atinge o valoare de peste 5 miliarde de euro în 2021, cu peste 250 de tranzacții anunțate pentru anul acesta. De asemenea, specialiștii celor două companii apreciază că procesele de restructurare, eficientizare și transformare a companiilor vor continua în perioada următoare, fiind accentuate de pandemie.

Astfel, ca urmare a dinamicii pieței, Arthur Hunt și ONV LAW se asociază în primul Joint Venture de acest tip din România și lansează împreună o nouă linie de business – servicii integrate de HR și consultanță legală pentru procesele de restructurare, integrare și transformare a companiilor. Noul segment de consultanță este estimat de cele două companii la o valoare de peste 3 miliarde de euro în 2021, pe baza intențiilor anunțate de companii.

„Business-urile trec printr-o nouă etapă de maturizare și ne așteptăm să asistăm la un nou val de restructurări și de fuziuni și achiziții în perioada următoare, în plin context pandemic. Deși a fost unul dintre performerii principali în perioada pandemiei, sectorul construcțiilor și imobiliarelor nu este ocolit de această tendință. Mulți dintre antreprenori vor încerca să asigure consolidarea business-urilor, redresarea economică după un an de pandemie sau să dezvolte strategii care să anticipeze alte posibile schimbări neprevăzute, având în vedere momentele prin care au trecut de la declanșarea pandemiei”, declară Sînziana Bărbieru, Partener ONV LAW și coordonator al practicii de construcții și real estate.

La rândul său, Sorin Roibu, Managing Partner Arthur Hunt România subliniază faptul că 80% dintre inițiativele de schimbare de orice natură în viața unei companii eșuează, iar acest lucru în principal din cauza lipsei de coordonare între managerii companiei, lipsei unei răspunderi asumate la nivel de leadership sau a lipsei evaluării realităților din teren. “Am văzut cazuri în care un proces de tranziție, transformare, restructurare eșuat a generat costuri de milioane de  euro companiei, probleme de reputație și  implicit, deteriorarea relațiilor cu clienții”, spune reprezentantul Arthur Hunt.

O altă tendință majoră în piață este cea de transformare organizațională, începută chiar dinainte de pandemie, având în vedere implementarea principiilor de sustenabilitate în funcționarea și dezvoltarea business-urilor, cât și investițiile străine realizate în companii românești.

Odată cu pandemia, companiile au fost nevoite să treacă prin procese forțate de transformare (digitală, operațională, etc.), iar acestea sunt atât costisitoare, consumatoare de resurse și riscante din punct de vedere reputațional, apreciază reprezentanții celor două companii.

 

Despre Arthur Hunt

Arthur Hunt este una din companiile de top din domeniul consultanței în resurse umane. Prezentă în România din 2006, compania activează în domeniile consultanței pentru organizații cu provocări în managementul tranziției, eficiența proceselor de business, managementul talentelor și conducerea sustenabilă a proceselor de schimbare.

 

Despre ONV LAW

ONV LAW este una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piața locală. Fondată în 2000, ONV LAW acordă consultanță juridică clienților privați și instituționali în domenii precum achiziții publice și concesiuni, market entry, dreptul aviației și infrastructură aeroportuară, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenței, dreptul mediului, precum și dreptul digital.

Sus