Oferte locuri de munca top

Aranjarea licitaţiilor publice contra 2 milioane lei

10911436_917333141633676_7718569467384236795_oEliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării Tehnolgica Radion îl pot costa pe fostul ministru al Finaţelor Darius Vâlcov ani de puşcărie.
Senatorul Darius Vâlcov este acuzat că ar fi primit 2 milioane de euro mită pentru trucarea unor licitaţii din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitare a sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”. Senatul urmează să fie sesizat pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului.

Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, a acceptat în 2009 propunerea administratorului unei societăți comerciale ca în schimbul influențării factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgăneștisă îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

Procedurile vizau atribuirea a trei contracte din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Olt”, în localităţile Scornicești și Potcoava, municipiul Slatina, în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt.
La îndemnul lui Vâlcov membrii comisiei de licitaţie au eliminat din caietul de sarcini condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei unui om de afaceri. Astfel acesta a câştigat licitațiile.

Sumele de bani promise lui Vâlcov au fost remise acestuia în numerar, în lei și numai la sediul firmei. Remiterea era realizată ori de câte ori contractantul, Compania de Apă Olt, efectua plăți în contul societății.
Începând cu jumătatea anului 2012, din cauza unor probleme financiare existente în cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face plățile către Vâlcov.
Având în vedere acestea Vâlcov l-a implicat pe Minel-Florin Prina, la vremea respectivă, viceprimar al municipiului Slatina, care a hotărât, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite către o altă firmă, prin încheierea a trei contracte fictive.
Ca urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, inculpatul Vâlcov a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2,48 milioane lei a primit-o prin intermediul unor firme.

Sus