Oferte locuri de munca top

Aradul a atras 6,3 mil. lei pentru reabilitarea termică

DSC00938Al patrulea contract de finanţare pentru reabilitarea blocurilor de locuințe din municipiul Arad prin Programul Operaţional Regional a fost încheiat în această săptămână.

Investiţia vizează reabilitarea termică a opt blocuri de locuințe și a 546 de apartamente, pe parcursul a 14 luni de implementare a proiectului contractat. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 11,59 milioane lei, iar 6,31 milioane lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Potrivit estimărilor îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad va determina o economie anuală de energie pentru încălzire de peste 40%.

Această cerere de finanțare face parte dintr-o serie de cinci cereri (incluzând 42 de blocuri) depuse, până în prezent, de către Municipiul Arad în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocurilor. Proiectele de reabilitare termică depuse până în prezent au o valoare totală de 39,68 milioane lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 21,47 milioane lei.

Sus