Oferte locuri de munca top

ANL construieste locuinte pentru medici la Tulcea

1565.JPG Contractul de finantare pentru locuintele Agentiei Nationale a Locuintelor ce vor fi realizate pe strada Spitalului din Tulcea a fost incheiat la inceputul acestei saptamani.
Locuintele vor fi realizate pe doua tronsoane: unul cu 32 de apartamente si unul cu 28 apartamente. Investitia se ridica la peste 14 milioane de lei, suma provenita din fonduri de la bugetul de stat, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin ANL.
Locuintele sunt destinate medicilor specialisti din judetul Tulcea.
Horia Teodorescu, presedintele Consiliului Judetean Tulcea a declarat:
„Este un pas extraordinar de important pentru ceea ce inseamna dezvoltarea domeniului de sanatate la nivelul judetului Tulcea, atunci cand ne gandim la resursa umana. Trebuie sa atragem, la Tulcea, medici specialisti si trebuie sa ii determinam sa profeseze in judetul nostru. Este o investitie pentru tulceni, pentru „sanatatea” sistemului sanitar de la Tulcea”.
*Dumitru Nancu: la 1 august incepe constructia
Este cea mai mare investitie de acest tip din Romania: in total vor fi construite 185 de locuinte pentru tinerii specialisti din sanatate, dintre care o treime sunt la Tulcea.
De asemenea, alte 40 de unitati locative din Macin (investitie abandonata in 2011) au fost prinse la finantare prin ANL.
„Este primul santier destinat tinerilor specialisti din domeniul sanatatii. Joi asteptam ca aceasta investitie sa treaca de CTE – in cadrul Ministerului, urmand ca, in conformitate cu termenele impuse de legislatie, la 1 august sa fie pusa piatra de temelie a acestei investitii”, a precizat Dumitru Nancu, seful ANL.
*Investitii ale Consiliului Judetean Tulcea pentru sistemul de sanatate

Prin acest proiect, Consiliul Judetean incearca sa determine medicii specialisti sa lucreze in Spitalul Judetean de Urgenta, in beneficiul locuitorilor acestui judet. Prin asigurarea locuintelor de serviciu, judetul Tulcea poate deveni mai atractiv pentru cadrele medicale, sunt de parere reprezentantii administratiei judetene.
Totodata in aceasta luna Consiliul Judetean va efectua receptia tehnica pentru cele sase unitati locative de pe strada I.L. Caragiale, destinate tot medicilor specialisti care activeaza in Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea. Este o investitie realizata exclusiv cu fonduri ale Consiliului Judetean, a precizat presedintele Consiliul Judetean, Horia Teodorescu.
„De asemenea, avem in derulare un proiect finantat cu fonduri europene pentru modernizarea cladirii Spitalului Judetean Tulcea si a Unitatii de Primire Urgente, o investitie in valoare de peste 11 milioane de lei. In plus, tot cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, derulam un proiect referitor la consolidarea si modernizarea sectiei de Psihiatrie a spitalului judetean (proiect de 7,8 milioane de lei, din care aproape 4 milioane provin de la bugetul de stat)”, a mai spus presedintele Teodorescu.

Sus