Oferte locuri de munca top

Alukönigstahl România echipează Primăria din Galați cu soluții eficiente energetic

Alukönigstahl România, specialistul în sisteme de aluminiu, oțel și PVC de cea mai înaltă calitate, furnizează soluții Schüco: perete cortină, ferestre, uși glisante, dar și panouri fixe din profile de oțel inoxidabil Jansen pentru Primăria din Galați, o clădire cu performanțe energetice excepționale și un design modern.

Sistemele Schüco pentru pereți cortină FW 50+.SI semistructural, ușile liftant-glisante ASS 70.HI., ferestrele Schüco AWS 114.SI și AWS 114 TipTronic integrate în fațadă, dar și fereastra de acoperiș Schüco AWS 57 RO susțin performanțele tehnice solicitate de beneficiar.

”Ne aflăm în perioada premergătoare intrării în vigoare a noii legislaţii europene privind performanţa energetică a clădirilor și încurajăm ca noile construcții să se alinieze noilor directive. Un exemplu este primăria din Galați, care prin integrarea celor mai performante soluții reușește să devină o clădire model care demonstrează cum să combini design-ul arhitectural inovator cu o izolare termică excepțională, siguranță și confort la interior”, afirmă Attila Beer, Administrator Alukönigstahl România și Republica Moldova.

Echipa de arhitecți a ales folosirea sistemului pentru pereți cortină Schüco FW 50 + .SI, care oferă un nivel ridicat de izolație termică pentru fațadele montant-traversă. În acest proiect s-a folosit un vitraj triplu termoizolant cu sticlă de 52 mm grosime și cu factor solar pentru diminuarea efectului de seră și reducerea consumului energetic.

Integrate elegant în peretele cortină, ferestrele Schüco AWS 114.SI și AWS 114 TipTronic asigură o izolare termică superioară, confort și siguranță. Acestea prezintă rezistență antiefracție până la RC2, valori de izolare termică Uf până la 1,3 W/(m²K) și izolare fonică de peste 40 dB. Din punct de vedere vizual, cercevelele de mari dimensiuni se integrează perfect în fațada modernă. Ferestrele echipate cu feronerie  mecatronică Schüco TipTronic se acționează de la distanță.

Clădirea integrează și luminatoare realizate cu Schüco FW 50+. Sistemul este adecvat pentru luminatoare pretențioase și este compatibil cu multe sisteme Schüco, în acest proiect fiind folosite împreună cu ferestrele AWS 57RO, în varianta motorizată. Ferestrele de acoperiș Schüco AWS 57 RO cu suprafață mare sunt prevăzute cu o izolație de bază bună, etanșeitate dovedită și design atractiv cu un finisaj plat cu sticlă izolată în trepte, ceea ce asigură o scurgere bună a apei pentru un efect de autocurățare.

În ceea ce privește ușile glisante, a fost ales sistemul Schüco ASS 70.HI care se acționează ușor chiar și în cazul unor suprafețe vitrate mari, asigură izolare termică și fonică excelente și sunt perfect etanșe la ploaie.

Printre soluțiile furnizate de Alukönigstahl în acest proiect se numără și panourile fixe rezistente la foc, din profile de oțel Jansen VISS Fire, care permit ca vitrajul să rămână în poziția corectă, pătrunderea focului și a fumului fiind oprită.

Primăria din Galați cuprinde 5.874 metri pătraţi de spații funcționale, 70 de birouri în care își desfășoară activitatea aproximativ 300 de angajați, 88 de locuri de parcare pe trei nivele și 3.086 de mp de sticlă folosiți la realizarea clădirii.

 

Despre Alukönigstahl România

Alukönigstahl este o companie de succes, activă în Europa, care se află la a patra generație în proprietatea familiei König. Munca în echipă și dezvoltarea inovativă a produselor au propulsat Alukönigstahl în poziția de lider de piață. De peste 60 de ani există o alianță cu doi producători internaționali de sisteme: Schüco, leader mondial al sistemelor din aluminiu și experți în PVC și Jansen, specialist în profile din oțel.

Din 1995 a fost înființat și Alukönigstahl România, cu sediul central și depozitul în București. Împreună cu cei peste 3.000 de parteneri din domeniul investițiilor imobiliare, arhitecturii și construcțiilor metalice, în ultimii 24 de ani Alukönigstahl România a realizat peste 5.000 de proiecte și construcții reprezentative, dintre care amintim: Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iași, Cluj și Timișoara.

 

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro, Pagina de Facebook sau de Instagram.

Sus