Solplanet x AeroFix

Allied Engineers: Creștere de 30% a cifrei de afaceri din servicii de proiectare

Mihai Dragomir, Managing Partner la Allied Engineers

Allied Engineers, una dintre cele mai importante companii românești de proiectare generală, cu un istoric de 20 de ani pe piața de construcții, a înregistrat în 2022 o creștere de aproximativ 30% a businessului față de anul anterior. Cifra de afaceri a companiei este estimată la valoarea de 3 milioane de euro pentru 2022.

Creștere de 30% într-o piață marcată de provocări în ultimii ani

Unul dintre factorii care au dus la creșterea înregistrată de Allied Engineers anul trecut este consolidarea poziției în categorii cum ar fi: investițiile industriale, comercial-logistice și rezidențiale.

De asemenea, compania și-a extins serviciile, accesând și proiecte din zona publică, care au vizat în mod particular o serie de unități spitalicești.

Sectorul energiei regenerabile, domeniu în care Allied Engineers activează deja de peste 10 ani, a adus companiei lucrări semnificative, cum ar fi proiecte de parcuri fotovoltaice și eoliene cu o putere cumulată de peste 1GW, realizate pentru o serie de investitori consacrați din domeniu: Renovatio, Elektra și alții.

În ceea ce privește industriile reprezentative din care au provenit proiectele Allied Engineers în 2022, acestea au fost: comercial-logistic (28%), rezidențial (25%), industrial (16%), office (11%), energie (8%), hotelier (6%), respectiv proiecte publice (6%).

Deși ultimii ani au fost marcați atât de o criză pandemică, cât și de un război la graniță, ambele cu efecte și implicații directe și asupra evoluției industriei de construcții, 2022 a fost cel mai bun an al nostru din toți cei 20 de ani de la înființare. În ciuda scumpirilor din ultima perioadă și a întregului context geo-politic, activitatea de proiectare este într-un trend ascendent, iar proiectele în care suntem implicați acum sunt semnificativ mai mari decât cele de anul trecut.

Lucrând cu dezvoltatori mari și stabili, care continuă investițiile în România, precum și accesând lucrările din domeniul public – unde este nevoie de servicii de proiectare de calitate –, am reușit să ne dezvoltăm în continuare și să transformăm obstacolele în oportunități”, a explicat Mihai Dragomir, Managing Partner la Allied Engineers.  

Soluții sustenabile de proiectare pentru proiecte complexe de construcții

Din portofoliul companiei fac parte proiecte importante pentru care investitorii au beneficiat de soluții sustenabile de proiectare: One High District și One Lake Club (One United Properties), care se numără printre primele dezvoltări rezidențiale foarte mari din România ce vor beneficia de pompe de căldură geotermală. Pentru un alt proiect, One Floreasca City, s-au adoptat alte soluții interesante din punct de vedere energetic: „copertinele” celor trei blocuri rezidențiale ale acestui complex au fost proiectate pentru a se putea instala pe ele panouri fotovoltaice. De asemenea, One Tower, componenta office a acestei investiții, deține cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piață, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, fiind una dintre primele clădiri sănătoase („healthy building”) din România.

Din categoria proiectelor de reconversie funcțională a unor clădiri-monument, amintim: ONE Gallery (One United Properties), ce va transforma fosta Hală Ford din București într-o clădire cu spații multifuncționale, respectiv proiectul Corinthia Hotels (NIRO Investment), ce va readuce clădirea Grand Hotel du Boulevard din Capitală la funcțiunea inițială de hotel.

Peste 4 miliarde de euro valoare totală a investițiilor proiectate în 20 de ani

Anul acesta, Allied Engineers împlinește 20 de ani de existență pe piața din România. În acest timp, compania a finalizat mai mult de 500 de proiecte, a proiectat peste 4 milioane de metri pătrați și a fost implicată în proiecte cu investiții totale în valoare de peste 4 miliarde de euro. În prezent, compania se bazează pe o echipă de peste 60 de angajați.

Pentru anul în curs, Allied Engineers estimează o creștere de aproximativ 20% a businessului, în contextul creșterii investițiilor publice, dar și a creșterii cotei de piață în segmentul industrial, ca urmare a relocării companiilor cu unități de producție anterior aflate în Ucraina sau Rusia.

 

***

Despre Allied Engineers

Allied Engineers reprezintă una dintre cele mai importante companii de proiectare generală din România. Cu o activitate de 20 de ani pe piața de construcții, Allied Engineers lucrează în proiecte complexe din cele mai diverse domenii, atât în sectorul privat, cât și în cel public: de la imobile de birouri și rezidențiale până la clădiri publice, obiective industriale, spații comerciale și logistice.

Cele mai relevante proiecte din portofoliul companiei, grupate după funcțiunea/ destinația investițiilor, includ:

  • Birouri: Globalworth Campus, Oregon Park, Timpuri Noi Square, Boc Office Center, Globalworth Tower, Expo Business Park, The Mark , Globalworth Square, AFI Tech Park II;
  • Rezidențial: One Lake District, One Cotroceni Park II, One High District, One Lake Club, One Floreasca City, Upground Estates, One Peninsula, complex rezidențial „Mega Mall”, complex rezidențial „Therme”, complex rezidențial „Central”, One Herăstrău Towers, Quartier Azuga;
  • Comercial/ logistic: One Galllery (fosta Hala Ford), Promenada Mall Craiova, FM Logistic Warehouses, Ikea Timișoara;
  • Hoteluri: Grand Hotel du Boulevard, Hotel Ramada Craiova;
  • Industrial: La Lorraine Bakery Câmpia Turzii, Fabrica de rulmenți Timken Ploiești, Fabrica de rulmenți NTN-SNR Sibiu, Procter & Gamble Urlați – Orange Factory, Procter & Gamble Nadia Factory – Prahova.

Compania este condusă de Mihai Dragomir, Managing Partner.

 

Sus