Oferte locuri de munca top

Alexandru Nazare: MasterPlanul de Transport trebuie publicat integral

1219.jpg Deputatul Alexandru Nazare, vicepresedinte PDL si coordonator al portofoliului Fondurilor Europene in Guvernul Alternativa, le solicita premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte integral MasterPlanul General de Transport realizat de experti internationali.
Vicepresedintele PDL a declarat:
„Ministerul Transporturilor a publicat ieri si astazi franturi din ceea ce ar trebui sa fie MasterPlanul General de Transport al Romaniei. Documentele nu sunt insa decat o mica parte din ceea ce ar trebui sa fie o strategie de dezvoltare a infrastructurii de transport pana in 2030. Astfel avem un Raport asupra definirii problemelor, un raport asupra elaborarii modelului de transport si doua ghiduri pentru evaluarea proiectelor, dar si o lista de 530 de proiecte. Premierul ne informeaza ca aceste 530 de proiecte vor intra in dezbatere publica pentru a decide apoi ce proiecte concrete trimitem la Bruxelles. Probabil dezbaterea va fi la sediul din Kiseleff cu baronii locali ai PSD, altfel nu se explica de ce consultantii platiti cu peste 2 milioane de euro nu au fost suficient de buni pentru a evalua si prioritiza proiectele de transport.”
Conform contractului semnat in aprilie 2012 trebuiau identificate si prioritizate proiectele de investitii in transporturi pentru orizonturile de timp 2015, 2020 si 2030, precum si realizata o analiza economico-financiara privind implementarea acestor scenarii. Alexandru Nazare considera ca „este inacceptabil ca Ponta si Sova sa puna in pericol cei peste 6 miliarde de euro pe care Romania ii are alocati din fonduri europene pentru investitii in transport in perioada 2014-2020 doar pentru a satisface capriciile baronilor locali. Comisia Europeana ne-a transmis clar ca fara acest MasterPlan care sa stabileasca prioritatile in functie de nevoile de dezvoltare nu va accepta la finantare niciun proiect. Bruxelles-ul nu vrea firimituri de MasterPlan si nici piata de proiecte, ci o strategie cu justificare economica a prioritizarii proiectelor. Prin consultare publica nu fac decat sa ascunda discrepantele dintre ce este in harta electorala de colorat pentru baroni si MasterPlan.”

Sus