Oferte locuri de munca top

Alexandru Muraru a demisionat din functia de director general al Institutului National al Patrimoniului

Alexandru Muraru a transmis astazi Ministrului Interimar al Culturii, Dl Mihnea Costoiu, demisia sa din functia de director general/manager al Institutului National al Patrimoniului (INP).
Referitor la aceasta decizie Alexandru Muraru, a declarat:
„Timp de aproape un an, am facut tot ce mi-a stat in putere pentru ca Institutul National al Patrimoniului, aceasta institutie prestigioasa, dar inca putin cunoscuta si valorificata, sa-si recapete importanta nationala. Sper ca, impreuna cu echipa mea, am inteles miza si am facut un pas inainte; sper, de asemenea, ca proiectele pe care le-am inceput vor fi continuate. Patrimoniul romanesc are in primul rand valoarea pe care i-o dam noi, romanii. Sper, inca o data, ca aceasta valoare va creste in urmatorii ani ca o consecinta a afirmarii demnitatii nationale, prin aceasta intelegand inclusiv cresterea bugetului alocat prezervarii si promovarii patrimoniului nostru.”
Alexandru Muraru a fost director general/manager al Institutului National al Patrimoniului in perioada aprilie 2013-martie 2014. Este doctor in Stiinte Politice (Universitatea Al. I. Cuza” Iasi), cercetator stiintific si profesor asociat in cadrul Departamentului de Stiinte Politice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Este, de asemenea, cercetator in cadrul Institutului Roman de Istorie Recenta (Bucuresti).
In perioada 2005-2009 a fost consilier la Cancelaria Primului-Ministru al Romaniei, iar in intervalul aprilie-decembrie 2007 a fost consilier personal al Ministrului Justitiei. In perioada 2011-2013 a fost consilier pentru Parlamentul Romaniei.
INP gestioneaza fondurile destinate cercetarii, expertizarii si executarii lucrarilor de consolidare-restaurare si punere in valoare a monumentelor istorice, prin Programul National de Restaurare a Monumentelor Istorice. De asemenea, INP finanteaza, prin acordarea de credite, obtinute din timbrul monumentelor istorice, reabilitarea unor monumente de patrimoniu.

Sus