Oferte locuri de munca top

Aeroportul „Delta Dunării” din Tulcea, al doilea obiectiv din domeniul aeroportuar, finalizat cu succes în această primăvară de Concelex

În urma lucrărilor de modernizare desfășurate sub coordonarea constructorului bucureștean,  acesta devine aeroport internațional la standarde Schengen

Concelex, una din cele mai importante companii românești de construcții integrate, și-a adăugat în portofoliu, în această primăvară, un an doilea obiectiv finalizat în domeniul aeroportuar, respectiv Aeroportul “Delta Dunării” din Tulcea. În urma lucrărilor de modernizare, sub coordonarea Concelex ca antreprenor general, aeroportul îndeplinește standardele operaționale și de securitate cerute de normele europene pentru operarea de zboruri internaționale dar și reglementările impuse de intrarea în spațiul Schengen aerian.

Lucrările de extindere și modernizare au fost realizate într-un timp foarte scurt, doar 18 luni, la care se adaugă alte două luni cât a durat partea de proiectare, de către asocierea firmelor Concelex SRL si Consteel Company SRL. Valoarea totală a proiectului a fost de 180 de milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Lucrările de la aeroportul din Tulcea au inclus: modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare prin construirea unui ansamblu format dintr-un tunel fix de 9m si un tunel mobil de 32m, modernizarea căii de rulare alfa (construite în 1973) și construirea platformei dedicate activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave.

Cu o suprafață desfășurată 9.300 mp, Aeroportul Internațional “Delta Dunării din Tulcea beneficiază între altele de un sistem de control cu 3 filtre de securitate pentru pasageri, 6 cabine pentru poliția de frontieră, 5 ghișee check-in, 3 porți de îmbarcare .

În urma lucrărilor de modernizare, terminalul de pasageri va putea să deservească un trafic de pasageri de până la 400 persoane/oră, oferind un  grad sporit de confort pasagerilor.

“Suntem încântați că am reușit să finalizăm cu succes în această primăvară acest al doilea obiectiv de infrastructură aeroportuară, după terminalul Schengen al aeroportului internațional de la Timișoara. Trebuie să recunosc că a fost o provocare pentru noi, din punct de vedere al cooptării forței de muncă de profil din proximitate, datorită unui număr important de investiții similare derulate în zonă (între care se numără lucrările de reabilitare a Falezei din Tulcea, cele de construcție la podul peste Dunăre de la Brăila). La acestea s-au adăugat și alte provocări, cum ar fi construirea terminalului în jurul turnului de control fără afectarea activităților operaționale. Ne bucurăm că am reușit să le facem față cu bine și să finalizăm întreaga lucrare în aproximativ un an și jumătate. Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor, angajaților și colaboratorilor noștri în acest proiect pentru întregul efort depus și pentru implicare”, spune dl. Daniel Pițurlea, fondatorul și președintele Concelex, Antreprenorul General al lucrărilor de construcție la noul terminal.

Lucrările de la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea în cifre:

 • Suprafața desfășurată =          311,15 m²
 • Înălțimea construcției =          16,20 m
 • Lungimea construcției =          05 m (lungime) x 56.55 m (lățime)
 • Dimensiunile pentru cea mai mare sală
 • (Zonă Check-in + Zonă preluare

pasageri sosiri + Cafenea Publica)=  1117.85 m²

 • Cantitatea de armătură =          +1.050.000 kg
 • Cantitatea de beton turnat =          +8.500 m³
 • Lungimea cablurilor instalate = +105 km cabluri curenti tari,
 • +74 km cabluri curenti slabi (date)
 • Număr de zile proiectare =          60 zile (09.08.2022 – 07.10.2022)
 • Număr de zile construcție =          540 zile (07.10.2022 – 04.03.2024)

Cu o experiență de peste 30 de ani, grupul Concelex deține în portofoliu numeroase proiecte de infrastructură în domeniul rutier, aeroportuar, energetic, spitalicesc etc fiind în prezent implicată în realizarea unor obiective mari de interes public precum: construirea unui corp nou care va găzdui Departamentul “Sănătatea mamei și copilului” la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constranta”, proiectarea și execuția centurii Municipiului Bârlad („Varianta de ocolire a Municipiului Bârlad”), relocarea și modernizarea secției de oncologie, cu înființarea unui compartiment de cardiologie intervențională, la Spitalul județean de urgență Alba Iulia, construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare și conectare a departamentelor urgență, ATI și chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru copii “Grigore Alexandrescu” din București.

În domeniul infrastructurii aeroportuare, compania a coordonat în calitate de antreprenor general lucrările de construcție la noul terminal Schengen al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara și este implicată, de asemenea, în lucrările de extindere și modernizare a terminalului de pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș, aflate în prezent în derulare.

 

Despre Concelex

Concelex este o companie de construcții integrate, prezentă pe piață din 1994. Cu un apetit puternic pentru perfomanță și inovație, ecosistemul Concelex este format dintr-o echipă de peste 1.100 de angajați în construcții, responsabili pentru proiecte de clădiri, inginerie civilă, infrastructură și energie, pentru clienți din sfera publică și privată. Concelex activează pe întreg teritoriul României, dar și în țări UE precum Germania și Austria.

Prioritatea companiei rămâne livrarea proiectelor de top la timp și în concordanță cu cerințele clientului, având la bază trei principii-cheie: pasiunea, experiența și ambiția de a folosi cele mai noi tehnologii. Mai multe informații despre Concelex puteți găsi pe website-ul companiei aici: https://concelex.ro/ro/

 

Sus