Oferte locuri de munca top

Adezivi : preturile pe piata

Adezivii utilizati cel mai des in constructii sunt cei pentru lipirea placajelor ceramice, a celor din piatra si a polistirenului expandat si extrudat. Cel mai frecvent ambalaj folosit, pentru aceste tipuri de adeziv, este sacul de 25 kg.
Avand in vedere necesitatea specializarii adezivilor in functie de locul unde acestia vor fi utilizati, pe piata se gasesc adezivi pentru interior, adezivi pentru interior/exterior si adezivi pentru exterior. Locul de punere in opera a adezivilor, precum si conditiile concrete de executie (natura suprafetei pe care se lipesc placile, viteza de executie, timpul de aplicare a adezivului, etc.) au condus la aparitia pe piata a unei mari varietati de adezivi.
Cei mai des intalniti adezivi sunt cei utilizati la interior pentru lipirea placilor de faianta si gresie. *Pretul unui sac de 25 kg este cuprins intre 9,99 – 18,91 lei.
*Alta categorie de adezivi sunt cei care pot fi folositi atat la interior cat si la exterior, pretul sacului de adeziv de 25 kg fiind cuprins intre 10,12 – 29,70 lei.
*Pentru exterior si pentru interior unde variatiile de temperatura sunt mari, sunt utilizati adezivi flexibili cu preturile pe sac cuprinse intre 22,85 – 79,99 lei/sac 25kg si adezivi superflexibili cu preturile pe sacul de 25 kg cuprinse intre 40,26 – 85,97 lei/sac. In plaja de preturi a acestor adezivi se incadreaza si adezivii folositi la lipirea placajelor din piatra (marmura, granit, piatra compozita,etc)
In afara adezivilor mentionati mai sus, a caror compozitie are ca principala componenta cimentul la care se adauga alte materiale ce difera dela un producator la altul (ipsos, var, diferite substante chimice), pe piata se mai gasesc *adezivi flexibil poliuretanici, al caror pret este cuprins intre 29,70 – 31,70 lei/kg. Acest tip de adeziv lipeste orice tip de placi ceramice, placi din piatra naturala sau recompusa, la interior si exterior.
*Pretul adezivilor pentru lipirea placilor de polistiren expandat si al celor din polistiren extrudat, pentru un sac de 25 kg, este cuprins intre 11,99 – 69,04 lei.
Avand in vedere plaja foarte larga de preturi pentru toate tipurile de adeziv, se pune intrebarea cum poate fi ales adezivul corespunzator scopului propus.
Consumul de adeziv pe mp este cuprins, pentru toate tipurile de adeziv, intre 2 si 6 kg/mp. Consumul este determinat in cea mai mare masura de natura suprafetelor pe care se aplica placajul sau pardoseala. Cu cat aceasta suprafata este mai denivelata cu atat creste si consumul. Deci, consumul de adeziv nu este un factor determinant in alegerea adezivului.
Cel mai important in alegerea adezivului este *natura locului unde se aplica : la interior sau la exterior, in mediu umed sau uscat, in mediu poluat de diferite substante chimice. Sunt, de asemenea, importante: durata pe care poate fi aplicat adezivul de la preparare, timpul de intarire, rezistenta la terminarea intaririi.
Gama materialelor adezive utilizate la lucrarile de constructii este atat de diversa, incat ar necesita o lucrare foarte laborioasa pentru a putea sa o cuprindem. In functie de lucrarile pe care le au de executat, meseriasii pot alege :
-adezivi pentru lipire lemnului si a parchetului ;
-adezivi pentru liprea tapetelor de hartie si al produselor obtinute din celuloza (carton, hartie,etc.)
-adezivi pentru lipirea maselor plastice si al celor din cauciuc :placi,covoare,tevi.
-adezivi pentru lipirea metalelor ;
-adezivi pentru produse din sticla :
-adezivi pentru lipirea placilor ceramice (gresie, faianta, klinker,etc) ;
-adezivi pentru loipirea placajelor din piatra (marmura, travertin,granit, piatra compozita,etc)
-adezivi pentru lipirea polistirenului expandat si extrudat ;
-adezivi pentru lipirea materialelor hidroizolante si termoizolante.

Sus