Solplanet x AeroFix

Adeplast, 134 mil. lei cifra de afaceri

2184.JPG Cifra de afaceri a companiei Adeplast a crescut cu 35% in prima jumatate a anului comparativ cu acelasi interval al anului 2013, ajungand la suma de 134 milioane de lei.
Marcel Barbut, CEO AdePlast, precizeaza:
„In ciuda vremii din acest an, care nu i-a ajutat deloc pe constructori, am reusit o cifra foarte buna, care a depasit cresterea in procente din iunie anul trecut, cand am avut un plus de 31%, fata de 2012. Dar, probabil, una dintre cele mai bune performante le-am inregistrat la export, unde am obtinut 1,36 milioane de euro in 6 luni, o crestere de 184%, fata de jumatatea lui 2013.”
Principalele tari spre care Adeplast exporta materiale de constructie sunt: Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Belgia si Polonia. Insa rezultate bune s-au obtinut si in relatiile cu Moldova, Austria, Liban, Olanda sau Serbia.
Materialele exportate in ordinea valorii comerciale sunt mortarele uscate, mortarele umede, polistirenul extrudat si cel expandat.
*Productie record
Cresterea AdePlast de la mijlocul anului a mai fost dublata si de o alta performanta pentru fabricile de adezvi de la Ploiesti si Oradea. Ambele au produs de la momentul deschiderii si pana in iunie anul curent 2 milioane de tone de produs finit. „Daca luam in considerare toate platformele industriale pe care se afla fabrici de mortare – Oradea, Ploiesti, Roman – putem avea pana la sfarsitul anului peste 2,5 milioane de tone de mortare produse pana in prezent de compania AdePlast”, adauga Marcel Barbut.
*Investitii in productia de lacuri si lazuri ecologice
Cea mai importanta investitie care va fi realizata de Adeplast in acest an va fi o linie de productie de lacuri si lazuri ecologice pe baza de apa. Compania a rezervat 775.000 euro pentru investitii in 2014.

AdePlast detine trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman.

Sus