Oferte locuri de munca top

Acopera riscurile la care sunt expuse utilajele si echipamentele tale printr-o asigurare „all risk” Groupama

Asigurarea toate riscurile pentru utilajele și echipamentele constructorului (CPM) ajută la continuitatea afacerii într-un sector care continuă să înregistreze creșteri

Anul 2021 anunță o revenire în forță a sectorului de construcții, inclusiv pe piața utilajelor. Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în luna ianuarie a acestui an a avut loc un avans de 10% al autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, față de luna similară a lui 2020.

Cu toate că economia a fost expusă la efectele Covid-19, sectorul construcțiilor a fost unul rezilient, cu o dinamică pozitivă, în condițiile în care au continuat construcțiile pe zona rezidențială și pe segmentul clădirilor de birouri sau al infrastructurii industriale. Odată ce activitatea de construcții își continuă avântul, reamintim riscurile la care sunt expuse utilajele și echipamentele.

O soluție o reprezintă Asigurarea toate riscurile pentru utilajele și echipamentele constructorului (CPM), de la Groupama Asigurări.

Cei care au o societate de construcții-montaj, își pot asigura utilajele de construcții (macarale, utilaje pentru amenajarea terenului, utilajele de compactare, compresoare, generatoare, transformatoare etc.), dar și echipamentele specifice împotriva riscurilor ce pot apărea pe șantier. Riscurile sunt acoperite indiferent dacă bunurile asigurate sunt în operare sau în repaus și chiar dacă sunt folosite de terți, respectând condiția ca la momentul încheierii asigurării să existe un contract în vigoare între asigurat și terț, iar obiectele să fie operaționale, conform scopului pentru care au fost produse.

În plus, asigurarea este valabilă oriunde pe teritoriul României, timp de 12 luni, fără ca asiguratul să aibă obligația de a da informații despre locația în care își desfășoară activitatea la un moment dat.

Exemple de despăgubiri

Două cazuri concrete ne arată cum o asigurare poate fi totodată și o investiție în continuitatea afacerii.

 1. În primul caz, macarua TEREX era calată în poziție de ridicare a unei sarcini de 13 tone. În momentul în care sarcina era ridicată, unul din picioarele de susținere a macaralei s-a afundat în pământ. În acest fel, brațul macaralei nu a mai fost în poziție verticală iar aplicarea unei sarcini laterale a dus la deformarea turelei de susținere a acestui braț. Drept urmare, macaraua a fost expertizată de către specialiștii importatorului și ai fabricantului, care au stabilit necesitatea înlocuirii turelei.

Valoarea daunei plătite: 250.000 lei

Prima de asigurare plătită: 10.936 lei

 1. În cea de a doua situație, un excavator pe șenile avea ancorată în cupă o conductă cu diametrul de 0,8 m și o lugime de 8 m. Una din ancore s-a rupt și conducta, dezechilibrată, a lovit cabina excavatorului.

Valoarea daunei plătite: 170.000 lei

Prima de asigurare platită: 5.500 lei

În 2020, Groupama Asigurări a plătit daune de 5,26 milioane lei, în creștere cu 240% față de valoarea daunelor plătite în 2019. Conform datelor companiei, 80% dintre polițe au avut acoperire All Risk. Datele statistice de la nivelul companiei arată că dauna medie plătită în 2020 a fost de 12.600 lei în timp ce dauna medie plătită în 2021 este de 6.800 lei.

Riscuri acoperite prin asigurarea CPM de la Groupama

Prin Asigurarea toate riscurile pentru utilajele și echipamentele constructorului se pot primi despăgubiri pentru orice eveniment accidental brusc și neprevăzut produs la echipamentele si utilajele funcționale și operaționale:

 • operare incorectă
 • catastrofe naturale precum furtuna, grindina, inundațiile, revărsările de ape, alunecările de teren, cutremurul și erupțiile vulcanice
 • incendiu, trăsnet și explozie
 • furt prin efracție sau acte de tâlhărie, dar și pagubele produse utilajului în urma acestor acte
 • coliziuni, răsturnări, deraieri

Printre beneficiile pe care le oferă o astfel de asigurare se numără:

 • Personalizarea asigurării în funcție de specificul activității
 • Suportul experților în găsirea soluției optime
 • Optimizarea costurilorprin alegerea unui pachet corect din punct de vedere cost – acoperiri – suport
 • Promptitudine și simplitateîn soluţionarea daunelor și în acordarea despăgubirilor

Stabilitatea și predictibilitatea pe care le oferă asigurarea contribuie la impactul pe care îl are sectorul în economie. Per total, volumul construcțiilor a crescut cu aproape 17% în primele 11 luni ale anului trecut. În condițiile în care acest domeniu de activitate va continua să fie unul critic pentru economie, asigurarea acestor activități este esențială.

Cu o asigurare potrivită, constructorii se pot concentra pe dezvoltarea afacerii, lăsând riscurile în grija companiei de asigurări.

Mai multe informații despre soluțiile pentru constructori pot fi găsite pe site-ul Groupama Asigurări: https://www.groupama.ro/persoane-juridice/asigurari-pentru-constructori

Puteți, de asemenea, să contactați unul dintre specialiștii Groupama: https://www.groupama.ro/contact

Sus