Oferte locuri de munca top

A fost semnat contractul pentru actualizarea SF-ului Autostrada Sibiu-Piteşti

autostrdaAsocierea SPEA Ingegneria Europea–Tecnic Consulting Engineering va actualiza studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti. CNANDR a încheiat contractul cu asocierea la începutul acestei săptămâni.

Cu această ocazie, Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, a precizat: ” Am solicitat prestatorului să înceapă cu sectoarele mai puţin dificile, Loturile 1 şi 5, astfel încât implementarea proiectului să se realizeze cât mai repede. În aceste condiţii, lucrările efective la Autostrada Sibiu – Piteşti ar putea începe în anul 2016. Acest proiect a fost identificat în Master Planul General de Transport ca fiind prioritate zero, astfel închizându-se Coridorul IV Pan European, Nădlac – Constanţa.”

Contractul, în valoare de 29,07 milioane lei fără TVA, va avea o durată de implementare de 17 luni. Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Secţiunea 1 Sibiu-Boiţa şi Secţiunea 5 Curtea de Argeş-Piteşti va dura cinci luni, pentru Secţiunea 2 Boiţa-Racoviţa, Secţiunea 3 Racoviţa-Văleni, Secţiunea 4 Văleni-Curtea de Argeş şi Secţiunea 6 DN 73C Tigveni-Râmnicu Vâlcea a fost rezervată o perioadă de 12 luni, iar asistenţa beneficiarului pentru lansarea şi finalizarea licitaţiilor de lucrări pentru construcţia Autostrăzii Sibiu–Piteşti va presupune o durată de cinci luni.

Finanţarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune în procent de 85% şi de la Bugetul de Stat în procent de 15%.

În acest moment distanţa între localităţile Sibiu–Piteşti, aproximativ 160 km, este parcursă în special pe drumul naţional DN 7, drumul european E 81. Timpul minim necesar este de 2 ore şi 30 minute.

 

Sus