Oferte locuri de munca top

Diversificarea portofoliului de proiecte si investitiile in digitalizare, pariul Leviatan Group pentru anul 2025

Cătălin Podaru, CEO-ul Leviatan Group

În prezent, Leviatan Group are în derulare o serie de proiecte de anvergură la nivel național, spune Cătălin Podaru, CEO-ul Leviatan Group.

O parte dintre acestea presupun consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală, un demers complex și de maximă importanță pentru siguranța locuitorilor din București.

Specialiștii Leviatan au predat deja către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) zeci de audituri energetice și de proiecte în faza DALI și DTAC, conformate nu doar pentru a respecta concluziile expertizelor tehnice ce urmăresc creșterea gradului de siguranță a clădirilor, dar și pentru a urmări creșterea eficienței energetice și adaptarea acestora la cerințele actuale de locuire, conform normelor și standardelor în vigoare.

”Pe parcursul acestui an vor mai fi finalizate și alte proiecte similare”, subliniază domnul Podaru.

Printre clădirile cu risc seismic pentru care specialiștii Leviatan au propus o serie de intervenții se numără emblematicul Bloc Aro, clădirea multietajată situată pe str. Mendeleev nr. 17/Piața Amzei nr. 15, imobilul situat pe str. Alexandru Beldiman nr. 1 și clădirea situată pe bd. Magheru nr. 27.

Alte proiecte importante desfășurate de Leviatan presupun dezvoltarea infrastructurii militare a României. Unul dintre aceste proiecte, contractat la începutul anului 2025, vizează dezvoltarea ultimei faze a infrastructurii statice a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est NATO din Sibiu, o investiție strategică cu o valoare de peste 133,4 milioane de lei (fără TVA).

De asemenea, în primele luni ale acestui an, Leviatan Group a contractat alte două proiecte în cadrul Bazei 86 Aeriene Borcea, care presupun dezvoltarea unor platforme și adăposturi ușoare pentru aeronave și construirea unor spații de depozitare a materialelor speciale. Termenul de execuție în cazul primului proiect este de 24 luni și de 18 luni în cazul celui de-al doilea.

Un alt proiect din sfera militară, contractat în prima jumătate a acestui an, se derulează în Municipiul București. Acesta constă în edificarea unui pavilion administrativ, inclusiv a rețelelor de utilități și a căilor de acces rutier și pietonal. Perioada de execuție este de 36 de luni. Pavilionul administrativ va avea un regim de înălțime de D+P+4E, suprafața desfășurată de aproximativ 8.500 mp și înălțimea totală de 21 de metri. Aceasta va găzdui birouri, săli de ședințe, conferințe și festivități, spații tehnice, grupuri sanitare, precum și alte funcțiuni esențiale pentru desfășurarea activităților zilnice.

Lipsa predictibilității, creșterea costurilor materialelor și noile măsuri fiscale pun presiune pe companiile de construcții

Cele mai importante provocări pentru sectorul construcțiilor sunt generate anul acesta de un context economic și geopolitic instabil. Lipsa predictibilității, creșterea costurilor materialelor și noile măsuri fiscale pun presiune pe companiile de construcții din România.

Pe plan extern, prelungirea conflictului din Ucraina și tensiunile comerciale globale, în special impunerea unor tarife vamale mai mari de către administrația Trump, aduc presiuni și provocări în sectorul construcțiilor.

”În acest context, adaptarea la noile condiții de piață prin optimizarea proceselor, investițiile în digitalizare și o colaborare mai eficientă între administrație și mediul privat vor face diferența. Deși dificile, aceste provocări creează și oportunități pentru o profesionalizare reală a sectorului și pentru accelerarea tranziției către o abordare integrată a proiectării și execuției”, consideră Cătălin Podaru, CEO Leviatan Group.

Eforturile se concentrează pe diversificarea portofoliului de proiecte

Leviatan Group are în vedere o serie de investiții strategice menite să susțină dezvoltarea durabilă a activității companiilor din grup și să consolideze poziția pe piață a acestora.

În primul rând, eforturile se concentrează pe diversificarea portofoliului de proiecte, prin extinderea către domenii complementare și atragerea unor lucrări cu impact strategic și valoare adăugată ridicată.

În paralel, specialiștii Leviatan lucrează la dezvoltarea unor noi linii de business, au în plan obținerea unor noi certificări relevante pentru domeniul construcțiilor și parcurg noi pași concreți în zona de sustenabilitate și ESG.

În ansamblu, aceste direcții investiționale reflectă viziunea Leviatan Group pe termen mediu și lung: creștere durabilă, adaptabilitate și responsabilitate, într-un context economic și social tot mai complex.

Echipa Leviatan Group a ajuns la circa 300 de profesioniști de top

Echipa Leviatan Group a cunoscut o creștere constantă în ultimii ani, ajungând în prezent la aproximativ 300 de profesioniști de top, care contribuie direct la realizarea unor proiecte complexe, cu impact strategic. Această creștere reflectă angajamentul Leviatan de a investi în capitalul uman, esențial pentru succesul pe termen lung.

În prezent, sunt disponibile o serie de oportunități de carieră în cadrul companiilor Leviatan Design și Ubitech Construcții, parte din Leviatan Group. Printre joburile disponibile se numără cele de Arhitect, Inginer Proiectant Construcții Civile și Industriale, Inginer Proiectant Instalații Electrice, Inginer Proiectant Instalații HVAC și Desfumare/Presurizare, Inginer Proiectant Instalații Sanitare și Protecție Incendii, Șef Șantier și Șef Punct de lucru.

”La Leviatan Group, creăm un mediu în care inovația întâlnește responsabilitatea și în care fiecare angajat are oportunitatea de a-și atinge potențialul maxim. Investim în dezvoltarea continuă, susținem leadership-ul autentic și construim împreună viitorul industriei”, subliniază Cătălin Podaru, CEO Leviatan Group.

Construim excelență. Creștem lideri. Inspirăm viitorul.

 

 

 

Etichete:
Sus