Oferte locuri de munca top

VO Timisoara Vest: Dupa 7 luni, CNAIR poate semna contractul cu constructorul turc

Au fost respinse contestațiile depuse împotriva desemnării ofertei câștigătoare pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a variantei de ocolire a Timișoarei Vest.

Astfel, CNAIR va putea semna contractul cu constructorul turc Nurol, dacă decizia CNSC nu va fi contestată.

Rezultatul procedurii de achiziție publică a fost contestat atât de Antrepriza de Reparații și Lucrari ARL Cluj (Stanbag), cât și de Precon Transilvania SRL.

A durat aproape șapte luni de la data limită de deliberare pentru alegerea câștigătorului contractului și până la decizia de ieri a CNSC.

Varianta Ocolitoare Timișoara Vest va avea lungimea de 13,90 km și trebuie construită în 30 de luni (jumătate de an proiectare și doi ani execuția lucrărilor).

Noul drum va avea patru benzi (câte două pe sens).

Valoarea ofertei câștigătoare este de 1,41 miliarde de lei (fără TVA), față de valoarea estimată a contractului cuprinsă între 1,659 și 1,999 miliarde lei (fără TVA).

Noua variantă ocolitoare va face parte integrantă din Centura Municipiului Timișoara, iar pe traseul acesteia se vor construi inclusiv:

  • ⁠ ⁠un pasaj peste DN59A, continuat cu un pasaj peste CFR 100 ( in lungime totală de 750 m);
  • ⁠ ⁠un pasaj peste DN 6 și CF 133 (450 m) ;
  • ⁠ ⁠un pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol (450 m) ;
  • ⁠ ⁠4 noduri rutiere (cu DN 69 /E671 și cu Drumul Național Centura Timișoara, la intersecția cu DN 6, la intersecția cu DN 59A și la intersecția cu Radiala Nouă de Vest/C30).

Contestații în cascadă

La 12 august 2024 au fost depuse primele două contestații, după selectarea câștigătorului. Contestatarii au fost ARL Cluj și Precon Transilvania. Aceștia au cerut acces la actele comisiei de evaluare a ofertei depusă de Nurol.

În septembrie 2024 CNSC a admis în parte contestațiile Precon și ARL Cluj și a dispus CNAIR să acorde accesul la actele Comisiei de evaluare a ofertei Nurol dar fără a permite și consultarea ofertei constructorului din Turcia, inclusiv accesul la răspunsurile solicitărilor de clarificare.

În octombrie anul trecut, ARL Cluj și Precon Transilvania au depus câte o nouă contestație.

De această dată, contestatarii au cerut anularea raportului procedurii prin care Nurol a fost selectat câștigător și reevaluarea ofertelor.

Iar în noiembrie, ARL Cluj a depus o a treia contestație, în care a cerut nu doar reevaluarea ofertelor, ci și reevaluarea adresei prin care oferta depusă de asocierea Precon a fost declarată admisibilă.

CNSC a conexat noile contestații depuse de cele două firme și le-a respins. Împotriva acestei noi decizii se poate formula plângere, în termen de zece zile.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024

Revista Arena Constructiilor noiembrie-decembrie 2024

Sus