Oferte locuri de munca top

Transparent Design: Noi capacități de producție pentru laminarea foilor de sticlă de până la 9 metri

Transparent Design, cel mai mare procesator de sticlă plană din Romania, care execută întreaga gamă de prelucrări cu utilaje proprii, continuă să inoveze și să investească în tehnologii de vârf. Compania se pregătește să inaugureze, în vara acestui an, o nouă linie destinată laminarii sticlei, capabilă să proceseze foi de sticlă cu dimensiuni de până la 9 metri, o premieră pentru industria din România.

Această investiție urmează să crească capacitatea de producție a fabricii cu până la 600 mp de sticlă laminată pe zi, deschizând totodată noi oportunități pentru proiecte de anvergură, ce presupun utilizarea foilor mari de sticlă. În prezent, dimensiunea maximă a foii de sticlă care se poate lamina în fabrica Transparent Design este de 6000×3210 mm. Investiția vine să susțină una din ambițiile companiei de extindere accelerată la export, fiind una dintre puținele companii din Europa care pot procesa foi de sticlă de dimensiuni de 9000×3210 mm.

Siguranță și rezistență sporită cu sticla laminată

Sticla laminată oferă un nivel superior de siguranță și durabilitate, fiind obținută prin unirea la cald a două sau mai multe foi de sticlă, utilizând folii elastice de tip EVA, PVB sau SentryGlas. Această tehnologie asigură protecție sporită și permite utilizarea în aplicații diverse: pardoseli, balustrade, copertine, trepte, vitrine, fațade și chiar geamuri antiglonț sau rezistente la explozii.

Fiecare tip de folie utilizată aduce avantaje specifice. EVA oferă versatilitate, PVB asigură productivitate ridicată pentru proiectele mari, iar SentryGlas este ideală pentru aplicații care necesită rezistență la factori extremi, cum ar fi industria maritimă sau zonele cu risc de uragane.

Sticla laminată se folosește și în spațiile comerciale, bănci, spații publice și clădiri care necesită un grad mai mare de protecție împotriva vandalismului și efracției, deoarece în cazul spargerii accidentale, fragmentele de sticlă rămân lipite prin intermediul foliei de la interior, eliminand riscul de rănire al persoanelor.

Grosimea și structura sticlei antiefracție este dată de gradul de securitate cerut de normativele în vigoare. Numarul și grosimea foilor de sticlă, precum și numarul foliilor de laminare intercalate sunt stabilite în funcție de dimeniunea geamului laminat, utilitatea și rezistența în caz de impact sau greutatea pe care trebuie să o susțină. Gradul de siguranță crește proporțional cu numarul de folii utilizate. Mai mult, geamurile pot fi securizate înainte de laminare în cazul în care se folosesc prinderi mecanice (găuri, decupaje), crescând astfel rezistența sticlei laminate finite.

Eleganță și rafinament cu sticla laminată

Pe lângă rezistență și securitate, utilizarea sticlei laminate în proiectele de amenajări și construcții aduce și eleganță și rafinament oricarui mediu în care sunt utilizate. Oferind o gamă variată de modele, culori și forme, sticla laminată este alegerea perfectă pentru a adăuga un aspect modern și sofisticat.

Astfel, pot fi laminate geamuri de diverse grosimi sau tipuri de sticlă, cum sunt sticla colorată în masă, clară sau ultraclară. Pentru un efect estetic deosebit, se pot introduce între geamuri diverse țesături, printuri speciale, folii colorate sau mate pentru crearea unor multiple efecte. Două foi de sticlă colorată, emailate în orice culoare RAL, pot fi laminate cu vopseaua la interior pentru a avea culoare și opacitate pe ambele parți, păstrându-se în același timp strălucirea sticlei la exterior.

Sticla laminată cu folie mată la interior poate fi folosită în locul geamului sablat mecanic, deoarece este mult mai ușor de întreținut, datorită eliminării riscului de pătare în timp a sablajului.

Astfel, arhitecții și designerii au libertatea de a crea proiecte moderne și sofisticate, fără a compromite siguranța.

Rezistență și siguranță certificate

Performanțele sticlei laminate produse de Transparent Design sunt validate de multiple certificări internaționale:

  • BSI Kitemark pentru „sticlă de siguranță pentru construcții” conform standardului BS EN 14449:2005
  • ISO 614, emisă de TÜV Rheinland, pentru utilizare în industria maritimă. Mai mult, în completarea acestei certificări, Transparent Design devine membru al ANCONAV – Asociația Națională a Constructorilor de Nave din România, consolidandu-și angajamentul de a sprijini și de a contribui la industria construcțiilor navale, oferind produse și soluții inovatoare din sticlă, ce respectă cele mai înalte standarde de calitate și siguranță.
  • Precision Ballistics Laboratories UK, pentru conformitate cu standardul european EN 1063, ce certifică rezistența balistică la cel mai înalt nivel (BR7).
  • Certificarea Kuraray pentru sticla laminată cu folii SentryGlas, demonstrând excelență în producția de sticlă laminată durabilă și estetică.

Prin aceste inițiative, Transparent Design își consolidează poziția de lider pe piața sticlei laminate, pregătindu-se să răspundă atât cerințelor complexe din proiectele de construcții, cât și celor mai exigente standarde de siguranță și estetică.

 

 

Sus