Compania Națională de Investiții Rutiere a preluat proiectul Autostrăzii A13 Brașov – Bacău de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în vederea finalizării studiului de fezabilitate.
Lungimea estimată a traseului, care se desfășoară în județele Brașov, Covasna și Bacău, este de 162,5 kilometri.
Durata de finalizare a Studiului de Fezabilitate este de doi ani, calculată de la momentul începerii activității, septembrie 2024.
Contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Brasov – Bacău a fost atribuit pe 22 iulie 2024, firmei Consitrans SRL.
Valoarea contractului este de peste 81,2 milioane lei fără TVA.
Durata pentru efectuarea studiului de fezabilitate este de 24 de luni de la data de începere a contractului.
Consitrans SRL trebuie să predea: Studiu și Proiect Geotehnic, studiu Topografic, studiu Arheologic, documentația de mediu (Acord de Mediu),studiu de fezabilitate final.
Contractul
Pentru același contract de finalizare a SF-ului pentru A13 a mai fost licitat în 2023. Aceasta procedură a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară sau nu a răspuns la toti factorii de evaluare electronici, după caz. Valoarea estimată a contractului era de circa 53,23 milioane lei fără TVA.
Inițial, pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al autostrăzii Brașov – Bacău a fost desemnat proiectant asocierea Search Corporation & Primacons Grup SRL. Ulterior a fost semnat de ambele părți un acord privind încetarea contractului de prestări servicii.
Sectorul Brașov-Bacău al Autostrăzii A13 se va conecta cu viitoarea Autostrada Sibiu-Făgăraș-Brașov printr-un nod de mare viteză în zona localității Codlea, iar în zona Bacăului, la Răcăciuni cu Autostrada Moldovei -A 7.
Proiectul face parte din coridorul de conectivitate ,,Carpatia” și este inclus în Planul Investițional al României 2021-2030.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024