Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, în ședința de ieri, realizarea proiectului ce vizează construirea și dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești (PNIIUS).
Valoarea totală a investiției se ridică la 878,86 milioane lei, inclusiv TVA.
Conform documentelor publicate de CJ Iași, obiectivul a obținut deja avizul de oportunitate în vederea finanțării de la Ministerul Sănătății.
Viitorul spital va avea o capacitate de 350 de paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi pentru spitalizare de zi și 20 de paturi pentru Terapie Intensivă.
Unitatea medicală va avea șase secții, inclusiv pentru pneumologie pediatrică. Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii va prelua serviciile medicale oferite în prezent de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
Suprafaţa totală construită va fi de 42.977 mp, în trei corpuri de clădire, cu regim de înălțime de Subsol + 3 Demisoluri + Parter + 2 Etaje. Acestea vor fi legate între ele prin coridoare în care să funcţioneze atât secţiile actuale, cât şi structurile noi.
Contractul de proiectare și execuție pentru construirea și dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași a fost lansat în licitație în luna septembrie a anului trecut.
Valoarea estimată a contractului pentru proiectare și execuție este de 458,49 milioane lei, fără TVA.
La această procedură de atribuire a contractului au depus oferte:
- Ofertant unic: Ness Proiect Europe SRL;
- Ofertant unic: Strabag Sp. z o.o.;
- Asociere: SSAB-AG (lider), ABC-CON International SRL, Unith2b SRL;
- Asociere: Daroconstruct SRL (lider), Concrete & Design Solutions SRL, RCTI Company SRL, Geprocon SA;
- Asociere: Construcții Erbașu (lider), Conest SA;
- Asociere: Bog’art (lider), General Construct SRL, Das SRL.
În prezent, procedura se află în stadiul de evaluare financiară, până la 31 decembrie 2024.
Licitația a fost lansată cu clauză suspensivă: încheierea contractului este condiționată de semnarea unui contract de finanțare.
Consilierii județeni din Iași au votat, de asemenea, ca și proiectul privind construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) să fie depus pentru finanțare prin Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești.
Institutul Inimii va fi construit pe un teren de 120.000 mp, pus la dispoziție de Primăria Miroslava. IRMC va avea 450 de paturi pentru spitalizare continuă și 50 de paturi pentru spitalizare de zi. Proiectele celor două unități spitalicești au Avizul de oportunitate al Ministerului Sănătății, îndeplinind astfel condiția de eligibilitate pentru solicitarea finanțării.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024