Oferte locuri de munca top

Peste 2,3 mld euro au fost aprobati de Guvern pentru reabilitarea de cai ferate si construirea a doua stadioane

Investiții de peste 2,3 miliarde de euro au fost aprobate astăzi de către Guvern, pentru modernizarea căii ferate Ploiești – Focșani și pentru construirea unor stadioane în Brașov și Bistrița.

Calea ferată Ploiești – Focșani, o lucrare majoră de peste 143 de kilometri, va fi modernizată cu peste 2,2 miliarde de euro, după cum a declarat premierul Marcel Ciolacu. Iar pentru construirea celor două stadioane, propuse de Ministerul Dezvoltării, s-au alocat 97 de milioane de euro.

Reabilitarea căii ferate Ploiești Triaj – Focșani

Valoarea totală a investiției este de peste 10,961 miliarde lei (inclusiv TVA), din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de peste  9,344 miliarde lei(inclusiv TVA).

Pe traseul de cale ferată Ploiești Triaj (exclusiv Ploiești Triaj) – Focșani (exclusiv Focșani) sunt în exploatare 7 staţii şi 8 halte de mişcare, cu următoarea succesiune: staţia Ploiești Sud, staţia Ploieşti Est, Valea Călugărească H.M., Cricov H.m., Inoteşti H.m., staţia Mizil, Săhăteni H.m., staţia Ulmeni, staţia Buzău, Boboc H.m., Zoița H.m., staţia Râmnicu Sărat, Sihlea H.m., staţia

Gugeşti şi Cotești H.m

Lungimea totală a tronsonului de cale ferată este de 143,23 km, linie dublă, electrificată și dotată cu instalații BLA (în linie curentă) și CED (în stații).

Proiectul implică modernizarea infrastructurii feroviare prin consolidarea liniilor, reabilitarea podurilor și podețelor, modernizarea trecerilor la nivel, extinderea peroanelor și modernizarea instalațiilor de semnalizare și telecomunicații.

Finanțarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile, Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF), Programul Transport 2021 – 2027, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A.

Construirea unor stadioane moderne în Brașov și Bistrița

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unor stadioane moderne în Brașov și Bistrița.

Stadionul Tineretului din municipiul Brașov va fi construit pe amplasamentul vechiului stadion și va avea o capacitate totală de 9.716 locuri și un teren de fotbal cu o dimensiune de 105mx68m.

Totodată, vor fi realizate spații pentru jucători și oficiali, vestiare, unitate de prim ajutor şi tratament pentru jucători şi oficiali, puncte de prim ajutor pentru spectatori, post de control antidoping, grupuri sanitare, sală pentru conferinţe de presă, zone de parcare (151 locuri pentru parcare auto și 2 locuri de parcare pentru autocare), instalație de iluminat nocturnă, precum și un sistem fotovoltaic ON-GRID.

Valoarea totală estimată a investiției este de peste 164 milioane lei (TVA inclus), din care peste 121 de milioane lei pentru construcții și montaj.

Proiectul din localitatea Unirea – municipiul Bistrița prevede integrarea stadionului municipal de fotbal în complexul sportiv cu o capacitate de 12.388 de locuri care se dezvoltă în localitatea Unirea.

Acest complex va fi compus din sală de sport cu spații de cazare și terenurile de sport exterioare, bază sportivă de tip 1, precum și pistă de atletism. Stadionul va fi destinat, în principal, disciplinelor de fotbal și rugby și va avea un regim de înălțime parter + 2 etaje + etaj tehnic.

Valoarea totală a investiției este de peste 318 milioane lei (TVA inclus).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024

Revista Arena Constructiilor noiembrie-decembrie 2024

Sus