Oferte locuri de munca top

Noi statiuni turistice de interes national si local

Noi localități din țară vor fi atestate ca stațiuni turistice de interes național și local, ceea le va permite să acceseze fonduri pentru realizarea de proiecte de dezvoltare a turismului.

Astfel, comuna Moisei va fi atestată ca fiind staţiune turistică de interes national, iar alte șase localități vor primi statutul de stațiuni turistice de interes local.

Comuna Moisei, județul Maramureș

Comuna Moisei este situată în extremitatea sud-estică a județului Maramureș, în mare parte în lunca râului Vișeu, a Izvorului Dragoș și a Izvorului Negru (Valea Neagră).

Datorită factorilor naturali de cură (aer, bioclimat etc.), localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând în prezent 869 locuri de cazare, dintre care 706 locuri clasificate la categoriile 3,4 și 5 stele/margarete și 623 locuri alimentație publică clasificate la 2-4 stele.

Localitatea se află într-o continuă modernizare și dezvoltare având aprobate sau în derulare proiecte finanțate prin PNRR, CNI, AFM, Anghel Saligny.

Comuna Eșelnița, județul Mehedinți

Comuna Eșelnița este situată în partea de sud – vest a județului Mehedinți, la intrarea în zona Clisurii Dunării, pe malul stâng al fluviului Dunărea.

Se întinde pe o suprafață de 180,72 km pătrați din care, peste 80,41% este acoperit de vegetație forestieră.

Zona s-a dezvoltat constant  în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând 1047 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 916 de locuri clasificate la 3 și 4 stele/margarete precum și 1206 de locuri de alimentație publică clasificate la categoria 2-4 stele.

Localitatea se află într-o continuă modernizare și dezvoltare având aprobate sau în derulare proiecte finanțate prin PNRR, CNI și Anghel Saligny.

Comuna Gîrda de Sus, județul Alba

Comuna Gîrda de Sus, este situată în județul Alba, în interiorul Parcului Natural ”Apuseni”, în inima „Țării Moților”, pe cursul superior al râului Arieșul Mare.

Comuna se află într-o continuă modernizare și dezvoltare având aprobate sau în derulare proiecte finanțate prin PNRR, PNDR, PNDL și Anghel Saligny.

Promovarea localității se realizează prin intermediul rețelelor de socializare (facebook) și a site-urilor de specialitate.

Baza turistică este asigurată de pensiuni turistice, camere și apartamente de închiriat în scop turistic, care însumează 426 de locuri de cazare, din care 302 de locuri sunt clasificate la 3 stele/margarete și 323 locuri de alimentație publică clasificate la categoria 2 și stele.

Comuna Săcălășeni, județul Maramureș

Comuna Săcălășeni este situată în zona centrală a județului Maramureș, în frumoasa zonă etnografică a ”Țării Chioarului”, partea central-estică a depresiunii Baia Mare.

În comuna Săcălășeni se pot practica mai multe forme de turism cum ar fi: turismul cultural, turismul rural și agroturismul, turismul ecumenic, ecoturismul, turismul în natură, cicloturismul, turismul de agrement, turismul de vânătoare și pescuit sportiv, drumeții montane etc.

Localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând în prezent 110 locuri de cazare, în unități clasificate de la 1 la 3 stele/margarete, dintre care 91 locuri clasificate la categoriile 3 stele/margarete.

Comuna Săcălășeni este inclusă în Proiectul Drumul Maramureșului.

Comuna se află într-o continuă modernizare și dezvoltare având aprobate sau în derulare proiecte finanțate prin PNRR, AFM, Anghel Saligny.

Comuna Siculeni, județul Harghita

Comuna Siculeni se află la 10 km nord de Municipiul Miercurea Ciuc, așezată pe ambele maluri al râului Olt.

Zona s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând 101 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 75 de locuri clasificate la 3 stele/margarete.

Comuna se află într-o continuă modernizare și dezvoltare având aprobate sau în derulare proiecte finanțate prin PNRR, PNDL, CNI, PNDR, Anghel Saligny și POIM.

Comuna Sâmbăta de Sus, județul Brașov

Sâmbăta de Sus este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Brașov, Transilvania, România. Se află în depresiunea Făgăraș, la poalele nordice ale Munților Făgăraș.

Localitatea se află într-o continuă modernizare și dezvoltare având aprobate sau în derulare proiecte finanțate prin POR, PNRR, PNDL, CNI și Anghel Saligny.

Zona turistică a orașului Moldova Nouă, județul Caraș-Severin

Oraşul Moldova Nouă se află în sudul judeţului Caraş-Severin, pe malul Dunării, fiind primul oraş românesc de la intrarea fluviului în România.

Zona s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând 100 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 62 de locuri clasificate la 3 stele/margarete și 264 de locuri de alimentație publică clasificate la categoria 2 stele.

Localitatea se află într-o continuă modernizare și dezvoltare având aprobate sau în derulare proiecte finanțate prin POR, PNRR, PNDL, CNI și Anghel Saligny.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024

Revista Arena Constructiilor noiembrie-decembrie 2024

Sus