Oferte locuri de munca top

Toate autorizatiile de construire sa fie emise de PMB – proiect depus la Senat

Proiectul de lege ce stabilește ca toate autorizațiile de construire din București să fie în responsabilitatea Primarului General a fost depus la Senat de către un grup de parlamentari USR.

Aceștia susțin că viziunea dezvoltării Capitalei pe viitor trebuie să fie unitară.

Porpunerea este ca primarul general al municipiului București să emită autorizațiile de construire pentru:

* executarea lucrărilor de construcții pentru investiții ce se realizează pe terenuri care depășesc limita administrativ-teritorială a unui sector și/sau care se realizează în extravilan

* lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care vor fi executate la: clădiri, construcții sau părți din construcții împreună cu instalațiile, componentele artistice, parte integrantă din acestea, împreună cu terenul aferent delimitat topografic, inclusiv la anexele acestora, precum și alte construcții, identificate în cadrul aceluiași imobil, clasate individual ca monument potrivit Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, imobile teren și/sau construcții, amplasate în zone construite protejate, stabilite prin documentații de urbanism aprobate, imobile teren și/sau construcții, cuprinse în parcelările incluse în Lista monumentelor istorice

* lucrări de modernizare, reabilitare, extindere de rețele edilitare municipale, de transport urban subteran sau de suprafață, de transport și distribuție pentru: apă/canal, gaze, electrice, termoficare, comunicații – inclusiv fibră optică, executate pe domeniul public sau privat al municipiului București, precum și lucrări de modernizare și/sau reabilitare de străzi, care sunt în administrarea Consiliului General al Municipiului București.

* lucrările care se execută în teritoriul administrativ al sectoarelor, inclusiv monumente istorice din categoria ansamblurilor și siturilor.

Pentru desfășurarea unor activități comune de amenajare a teritoriului și de urbanism, pentru realizarea unor obiecte de interes general, consiliile județene, consiliile locale și Consiliul General al Municipiului București se vor putea asocia sau, după caz, pot colabora, în condițiile legii, cu persoane juridice ori fizice din țară sau din străinătate în scopul atragerii de fonduri suplimentare.

Inițiatorii explică faptul că Municipiul București a cunoscut o dezvoltare urbanistică accelerată în ultimii 20 de ani. Această dezvoltare a fost gestionată în paralel atât de primăriile de sectoare, cât și de primăria generală a Capitalei, fără ca viziunile acestor entități să se suprapună.

Demarcarea între sectoare nu ține cont de stilul de viață al bucureștenilor, care nu locuiesc, lucrează sau învață într-un singur sector. Urbanismul haotic are efecte nocive asupra traficului și calității vieții bucureștenilor.

Specialiștii sunt de acord că dezvoltarea urbană a Bucureștiului a fost incoerentă, cu consecințe asupra calității locuirii, a traficului, a poluării și a potențialului de dezvoltare al orașului. Practica instanțelor arată un grad mare de ilegalitate în urbanism și construcții în București.

O dezvoltare urbană coerentă presupune o unică viziune de dezvoltare, care nu poate fi decât la Primăria Capitalei.

De asemenea, responsabilitatea asupra traficului revine Primăriei Municipiului București, iar acesta trebuie să controleze și dezvoltare urbană care generează traficul, subliniază inițiatorii.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus