Oferte locuri de munca top

Oficial: cum se fac platile in ConstructPlus

A fost stabilită modalitatea de plată în cadrul Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții — ConstructPlus.

Prima cerere de plată se transmite la Ministerul Economiei în termen de maximum șase luni de la data demarării investiției.

Anual, beneficiarul poate depune maximum patru cereri de plată, cu respectarea calendarului prevăzut în acordul pentru finanțare.

O nouă cerere de plată poate fi depusă doar după soluționarea/respingerea cererii anterioare.

În situația în care Ministerul Economiei are în analiză o cerere de plată, iar beneficiarul solicită concomitent modificarea calendarului de realizare a investiției, se suspendă soluționarea cererii de plată până la soluționarea modificării de calendar.

Cererea de plată finală se transmite până la data de 31 decembrie 2028.

Cererile de plată transmise ulterior termenului de 31 decembrie 2028 se restituie beneficiarului.

Etape ulterioare emiterii acordului pentru finanțare

Pentru plata ajutorului de stat, beneficiarul trebuie să parcurgă următoarele etape:

* să demareze investiția în termen de maximum 6 luni de la data emiterii acordului pentru finanțare, cu respectarea calendarului asumat în documentația anexată cererii de acord pentru finanțare și în anexa la acordul pentru finanțare;

* să facă dovada cofinanțării în termen de maximum 6 luni de la data emiterii acordului pentru finanțare, cu respectarea celor asumate în documentația anexată cererii de acord pentru finanțare și potrivit acordului pentru finanțare;

* să efectueze cheltuielile eligibile aferente investiției conform acordului pentru finanțare, având în vedere calendarul realizării investiției inițiale sau pentru o investiție inițială pentru o nouă activitate economică, după caz;

* să transmită la MEAT cererea de plată a ajutorului de stat și formularul de decont, însoțite de documentele justificative.

Înregistrarea cererii de plată

Pentru efectuarea plății ajutorului de stat, beneficiarul depune direct sau transmite prin poștă/servicii de curierat, cu confirmare de primire cererea de plată însoțită de documentele justificative, atât în format letric, cât și electronic (format memory stick), la Registratura generală a MEAT din Calea Victoriei nr. 152, sectorul 1, București.

Cererea de plată și documentele justificative anexate acesteia formează dosarul cererii de plată.

Toate documentele emise de beneficiar, aferente dosarului cererii de plată, trebuie să fie datate și semnate de reprezentantul legal/împuternicit.

Conformitatea documentelor prezentate în copie este asumată de reprezentantul legal al/împuternicitul beneficiarului prin declarația pe proprie răspundere din cadrul cererii de plată.

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus