Oferte locuri de munca top

PAB Romania: Inca doua luni perioada de observatie

Tribunalul Arad a dispus continuarea perioadei de observaţie a procedurii de insolvență deschisă în septembrie la cererea PAB România.

Noul termen administrativ de control a fost stabilit de către judecătorul sindic pe 12 decembrie

Având în vedere că firmei de construcții nu i-a fost ridicat dreptul de administrare, atribuțiile administratorului judiciar sunt desfășurate relativ la supravegherea operațiunilor de gestionare a patrimoniului, se arată în raportul asupra activității administratorului judiciar.

Societatea poate participa în mod direct sau indirect la noi licitații de lucrări aferente obiectului propriu de activitate.

În ceea ce privește activitatea curentă a debitoarei, administratorul judiciar precizează că fiecare contract încheiat de către debitoare se află într-un alt stadiu de progres: de la contracte adjudecate pentru care nu s-au început lucrările, până la contracte finalizate care se află în perioada de notificare a defectelor.

În acest context debitoarea acționează diferit funcție de situația particulară a acestora.

Demersurile efectuate de debitoare în această perioadă sunt axate în principal pe finalizarea lucrărilor în curs de derulare, care au fost începute și pentru care au fost deja investite sume de bani și imobilizate resurse materiale și umane consistente, în vederea recuperării într-o măsură cât mai mare a acestora.

În acest fel se poate îndeplini și dezideratul de maximizare a averii debitoarei în corelare cu acordarea protecției corespunzătoare beneficiarilor (finalizarea lucrărilor) și creditorilor companiei.

Prin finalizarea lucrărilor creditorii nu vor fi expuși riscului de executare a instrumentelor financiare emise pentru garantarea returnării avansului și/sau a garanțiilor de bună execuție și sume reținute.

Totodată debitoarea împreună cu administratorul judiciar au efectuat demersuri în vederea identificării unor linii de activitate în cadrul cărora să fie valorificate resursele umane și materiale ale companiei în sensul propriu al obiectului de activitate al acesteia.

Cererea de deschidere a procedurii generale de insolvență formulată de PAB România SRL  a fost admisă pe 19 septembrie de Tribunal. Și, pe cale de consecinţă, Tribunalul a dispus deschiderea procedurii generale împotriva debitorului.

Constructorul a ajuns în situația de a nu își mai putea achita obligațiille financiare asumate după ce mai mulți creditori au inițiat împotriva sa acțiuni în instanță pentru plata unor datorii, precum și pentru alte probleme.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus