Oferte locuri de munca top

Constructiile ingineresti continua sa sustina intreg sectorul

Luna august a avut un volum total al lucrărilor de construcții în creștere față de cel din luna precedentă, dar mai mic decât cel din urmă cu un an în aceeași perioadă, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Construcțiile inginerești continuă să susțină întreg sectorul, având un volum al lucrărilor în creștere atât față de iulie, cât și față de august anul trecut.

Astfel, în august a acestui an volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mic cu 2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, față de aceeași lună de anul trecut.

Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de reparaţii curente (-10,0%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,3%).

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 21,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut cu 28,1% la clădirile rezidenţiale şi cu 1,3% la clădirile nerezidenţiale. Construcţiile inginereşti au crescut cu 3,4%.

În august față de iulie

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în august față de iulie cu 4,7%, ca serie ajustată. Creştere a fost înregistrată la lucrările de construcţii noi (+8,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,9%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 5,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+7,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+6,8%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,1%.

În primele opt luni față de perioada similară a anului trecut

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,5%. ca serie ajustată.

Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,5%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 4,6%. În schimb, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 7,1%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-23,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (-0,7%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 7,3%.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus