Oferte locuri de munca top

Petrol: Cotatiile se mentin stabile, investitorii asteptand noi informatii

Prețurile petrolului au rămas stabile joi, în condițiile în care investitorii așteaptă evoluțiile din Orientul Mijlociu, publicarea datelor oficiale despre stocurile de petrol din SUA și detalii despre planurile de stimulare economică ale Chinei, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 25 de cenți, ajungând la 74,47 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA erau la 70,64 dolari pe baril, tot cu o creștere de 25 de cenți.

Ambele repere au fost în scădere miercuri, atingând cel mai jos nivel din 2 octombrie pentru a doua zi la rând, după ce OPEC și Agenția Internațională pentru Energie au redus prognozele de cerere pentru 2024 și 2025.

Prețurile au scăzut și datorită diminuării temerilor legate de un atac al Israelului asupra Iranului, în urma atacului cu rachete din 1 octombrie, care ar putea perturba aprovizionarea cu petrol, deși rămân incertitudini cu privire la evoluția conflictului din Orientul Mijlociu.

Orientul Mijlociu „va oferi cu siguranță motive suficiente pentru a mișca din nou prețurile petrolului în curând, iar investitorii vor fi preocupați de o abundență de date financiare”, a spus John Evans, broker de petrol PVM, citat de Reuters.

Printre aceste date se numără stocurile de petrol din SUA. Datele transmise miercuri de Institutului American al Petrolului au arătat că stocurile de țiței și combustibil au scăzut săptămâna trecută, contrar așteptărilor privind o creștere a stocurilor de țiței, au spus surse de pe piață.

„Orice semne de cerere slabă în raportul săptămânal al EIA privind stocurile ar putea exercita o presiune suplimentară asupra prețurilor petrolului,” au declarat analiștii ANZ pentru Reuters.

Investitorii așteaptă, de asemenea, detalii suplimentare de la Beijing despre planurile generale anunțate pe 12 octombrie pentru a revitaliza economia sa fragilă, inclusiv eforturile de a sprijini piața imobiliară aflată în dificultate.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus