Oferte locuri de munca top

Întâlnirea de toamnă AICPS 8 Noiembrie 2024: Training și Workshop consolidări

||| Unde?

MATER (Biblioteca de Materiale), Splaiul Unirii nr. 160, BUCUREȘTI

 

||| Când?

8 Noiembrie 2024 – 9:00 – 17:00

 

||| De ce să participi dacă ești inginer proiectant de structuri?

Evenimentul organizat deja an de an în noiembrie, de către AICPS, aduce împreună comunitatea proiectanților de structuri – cei care lucrează zi de zi și la punerea în aplicare a standardelor, normativelor și codurilor de proiectare seismică precum și a lecțiilor învățate în ultimii 84 de ani de la cutremurul din 10 noiembrie 1940.

AICPS este asociația și comunitatea profesională care crede în continua evoluție a proiectării seismice pentru asigurarea bunăstării societății.

Cutremurul din 10 noiembrie 1940 a restructurat fundamental percepția asupra importanței unor construcții bine proiectate și executate. Profesia noastră nu este doar despre noi, inginerii proiectanți de structuri, ci despre toți cei care beneficiază de clădiri pe care le dorim sigure și durabile. Aducem  împreună profesioniștii din breaslă în jurul acestei date pentru a-și putea actualiza și îmbunătăți continuu capabilitățile tehnice, luând în considerare atât noutățile în ceea ce privește soluțiile tehnice inovatoare, cât și schimbările pregătite la nivel legislativ.

Ești inginer proiectant de structuri? Indiferent de vârstă sau experiență, te invităm să te înscrii aici: https://forms.gle/FCwS85zfnpbob62FALocurile sunt limitate.

Structura evenimentului integrează feedbackul comunității noastre și vine cu un format nou:

un training și un workshop – metode și aplicații practice în abordarea consolidărilor, cu un expert invitat din Italia și experți cu zeci de ani de experiență de la noi din țară.

  1. Training-ul de consolidări (3h) va aborda tehnici inovative de consolidare pentru sisteme structurale din zidărie într-o varietate largă de configurații și aplicații ale CRM System (Composite Reinorced Mortar), din perspectiva eficienței practice.

Susținut sub egida Fibre Net Academy, traingul îl are ca lector pe Ing. Allen Dudine, invitat din Italia – Head of R&D la FIBRE NET și director tehnic al companiei de proiectare ARDEA Ingegneria – un inginer de structuri care de 15 ani s-a dedicat cercetării și aplicării rezultatelor în practica de proiectare.  

Ing. Allen Dudine va împărtăși din know-how-ul acumulat de o întreagă divizie de R&D în cei peste 25 de ani în care FIBRE NET a investit constant în cercetarea și dezvoltarea aplicațiilor practice, eficiente ale CRM System (Composite Reinforced Mortart) sistem ce utilizează materiale compozite armate cu fibre.

  1. Workshop de consolidări (3h) – coord. ing. Dragos Marcu și ing. Dan Iancu: În condițiile în care siguranța de zi cu zi a vieții are cerințe din ce în ce mai mari, iar resursele pe care le avem, inclusiv cele de ordin logistic sau legislativ, ne permit să abordăm numai o mică parte din fondul construit existent, apare întrebarea: Care este nivelul minim care poate fi acceptat pentru clădirile vechiNu cumva cerințele sunt prea mari în raport cu putințele?
    Este o problemă de politică a societății dar și o problemă de acceptare a riscurilor.

Ne putem uita la industriile similare de inginerie: nu putem accepta mașini fără sistemele principale de siguranță conforme. Nu putem accepta mașini fără frâne sau fără direcție. Similar, consolidarea clădirilor poate pleca de la sisteme de bază clasice care pot asigura rezistența și stabilitatea clădirilor pentru un nivel minim și poate merge mai departe, până la echiparea acestora cu sisteme moderne cum ar fi cele cu amortizare suplimentară și respectiv izolarea bazei.

Împreună cu profesioniștii prezenți, cei doi lectori ai workshop-ului de consolidări vor creiona, timp de 3 ore, liniile de ghidare și își propun să le abordeze inclusiv din perspectiva modificărilor și noutăților ce vor fi aduse de Normativul P100.

Locurile sunt limitate. Rezervă-ți acum locul la Întâlnirea de toamnă AICPS – Training și Workshop Consolidări, din 8 noiembrie.

Completează formularul: https://forms.gle/FCwS85zfnpbob62FA

 

***

Partenerul tehnic al evenimentului este FIBRE NET România by Aqua System, Fibre Net Group.

 

 

Sus