Oferte locuri de munca top

Planseul Unirii: Primarul general, in conflict cu primarii sectoarelor 3 si 4

Scandal mare între primarii de sector și primarul general al Bucureștiului pe tema începerii lucrărilor la Planșeul Unirii.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că au fost începute  lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii pentru punerea în siguranță a centrului Bucureștiului.

Ulterior, primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a încercat să oprească organizarea de șantier, alături de Poliția Locală.

În urma acestei acțiuni a primarului general, oficialii de la primăria sectorului 4 au apelat la 112, pentru a îi opri pe polițiștii locali.

Primarul Băluță vrea să înceapă lucrările în baza autorizației de construire emisă la finele săptămânii trecute de către Primăria Sectorului 3, pentru lucrările de consolidare la planșeul din Piața Unirii, pe suprafața din teritoriul administrativ al Sectorului 3.

Conform primarului sectorului 4, lucrările se deruleză într-un spațiu deja securizat și nu vor afecta circulația rutieră sau pietonală.

„Dincolo de orice discuție, siguranța oamenilor este și va rămâne prioritatea numărul 1 pentru noi, cei din Sectorul 4!”, a mai precizat Daniel Băluță.

Acesta a spus că Inspectoratul de Stat în Construcții a emis un document în care a statutat că sectorul trei este autoritate deliberativă a acestei zone. De asemenea, el a mai precizat că în certificatul de urbanism emis de primăria generală, este stipulat: „terenul este preponderent în sectorul 3, și nesemnificativ în sectorul 4”.
Autorizația de Construire emisă de Primăria sectorului 3 este întocmită conform punctului de vedere al expertului tehnic, întocmit de către Ing. Petrescu I. V. Mihai. Prin aceasta se impune realizarea lucrărilor de punere în siguranță a Planșeului Unirii. De asemenea, conform acestui document, unele zone din Planșeul Podului peste râul Dâmbovița se constituie în ceea ce se poate numi „pericol public”, întrucât cedarea lor poate conduce la pierderi de vieți omenești.

Primarul Daniel Băluță susține că sunt trei motive esențiale pentru acordarea autorizației în regim de urgență: documentul care atestă că unele zone sunt pericol public, hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență și legea care ar permite emiterea autorizației înaintea obținerii avizelor.

Nicușor Dan: Avem cerere de autorizație fără cele 20 de avize

Drept răspuns, primarul general Nicușor Dan a mers alături de Poliția Locală să dea jos gardurile amplasate de Primăria Sectorului 4 pentru organizarea de șantier, susținând că au fost amplasate ilegal.

În schimb, acesta a întâmpinat opoziție la fața locului, după ce primarul Sectorului 4 a sunat la 112 pentru a opri acțiunea primarului general

”Nu poate să dea primarul de sector o autorizație cuiva care nu are drept de proprietate pe acest. Noi o să luăm gardurile acestea și așteptăm primăria, cu avizele, apoi autorizația. Aici suntem pe un teren administrat de noi”, a spus primarul Nicușor Dan

”Ca să înțelegeți mai bine: În cazul parcării de la Universitate, acolo un proprietar are carte funciară pe dedesubt și pe deasupra este o altă carte funciară. Situația este exact aceeași. Apele Române au cursul apelor, iar tot ce este deasupra este administrat de noi, rezultat dintr-o hotărâre a Consiliului General”, a clarificat Nicușor Dan, la fața locului.

El a mai spus: ”Avizele importante sunt cele de la Apa Nova, Metrorex și altele de la utilități. În momentul de față noi avem o cerere de autorizație fără cele 20 de avize”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus