Oferte locuri de munca top

Schimbarea PFA, II si IF in SRL: ICCJ a sesizat Curtea Constitutionala

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare, a prevederilor de schimbare a PFA-urilor, II-urilor si IF-urilor în SRL.

Camera Deputaților a votat săptămâna trecută prevederile prin care persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (IF) și întreprinderile familiale (IF) vor putea să se transforme din persoane fizice înregistrate fiscal în persoane juridice.

Conform prevederilor votate, acestea vor putea opta, după minimum un an de funcționare, pentru modificarea formei de organizare în societate.

Pentru aceasta, vor trebui depuse la oficiul registrului comerțului în a cărui rază teritorială își va avea sediul societatea următoarele documente:

*certificatul de înregistrare;

* actul constitutiv al societății și dovada efectuării vărsămintelor în temeiul actului constitutiv, cu excepția societăților cu răspundere limitată;

* dovada sediului social;

* certificatul de atestare fiscală;

* codul de înregistrare în scopuri de TVA, după caz.

Societatea își va menține codul de identificare fiscală și codul de înregistrare în scopuri de

TVA. În termen de 3 zile lucrătoare de la depunerea documentelor, autoritățile competente vor elibera certificatul de înmatriculare al noii societăți.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus