Oferte locuri de munca top

260 mil euro investiti in infrastructura universitara

Prin PNRR, Ministerului Educației i s-a alocat o sumă de 260 de milioane de euro pentru investiții necesare asigurării infrastructurii universitare: cămine, cantine și spații de recreere.

În urma primului apel, au fost deja semnate 42 de contracte de finanțare pentru edificarea a 1.087 de locuri de cazare pentru studenți și pentru realizarea unor lucrări de modernizare a 9.573 de locuri de cazare.

După încheierea celui de-al doilea apel, au fost depuse proiecte pentru edificarea a 2.664 de locuri de cazare și pentru modernizarea a 7.199 de locuri de cazare a continuat aceasta.

Proiectele depuse în cadrul celui de-al doilea apel se află în evaluare, urmând să fie contractate în cursul lunii octombrie, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

În final, în programul de investiții al Ministerului Educației sunt cuprinse la finanțare alte 7 cămine studențești noi, care totalizează un număr de 1.804 locuri de cazare.

Prin Programul național de construcții de interes public sau social ”Construire Cămine Studențești”, subprogramul „Instituții de învățământ superior de stat”, gestionat de Compania Națională  de Investiții, se finanțează lucrările de construire a 30 de cămine studențești pentru instituțiile de învățământ superior de stat.

Conform ministrului Educației,acestea totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituții de învățământ superior de stat din 13 centre universitare.

Dintre acestea, trei au fost deja finalizate, unul este în faza de încheiere a procesului-verbal de recepție și restul se află în diferite stadii: zece în fază de execuție, șase în fază de elaborare a proiectării și nouă în fază de elaborare PUZ sau rectificare a cărții funciare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus