Oferte locuri de munca top

Cotatia petrolului mai scade dupa diminuarea ingrijorarilor legate de aprovizionare

Prețurile petrolului au scăzut marți, pe măsură ce s-au diminuat temerile legate de posibilele perturbări ale aprovizionării cu petrol. În același timp piața așteaptă încă un răspuns din partea Israelului la atacurile cu rachete de săptămâna trecută, care au declanșat creșterea prețurilor la petrol brut, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,37%, la 79,82 dolari pe baril. Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,45%, la 76,82 dolari pe baril.

Ambele contracte au crescut cu peste 3% luni, atingând cele mai mari niveluri din luna august, adăugând la creșterea de săptămâna trecută de 8%, cel mai mare câștig săptămânal din ultimul an, din cauza îngrijorărilor că escaladarea ostilităților ar putea perturba aprovizionarea cu petrol din Orientul Mijlociu.

Analistul de la Panmure Liberum, Ashley Kelty, citată de Reuters, a spus că prețurile vor rămâne volatile.

Creșterea prețului petrolului a început după ce Iranul a lansat rachete asupra Israelului pe 1 octombrie. Israelul a promis să riposteze și își analizează opțiunile, fiind luate în considerare posibile ținte și facilități petroliere iraniene.

„Petrolul poate continua să crească doar pe baza percepțiilor și nu a unei întreruperi reale a aprovizionării (…) însă, deocamdată, amenințările de atacuri israeliene asupra infrastructurii petroliere iraniene nu s-au concretizat,” a declarat Tamas Varga de la brokerul de petrol PVM, citat de Reuters.

Cu toate acestea, unii analiști au afirmat că un atac asupra infrastructurii petroliere iraniene este puțin probabil.

De asemenea, sunt urmărite cu atenție ultimele date privind stocurile de petrol brut din SUA, întrucât anumiți analiști se așteaptă ca stocurile să crească cu 1,9 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 4 octombrie, potrivit unui sondaj preliminar Reuters.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus