Oferte locuri de munca top

Dezvoltatorul imobiliar Nordis a intrat în insolventa

Tribunalul București a admis o cerere de intrare în insolvență depusă împotriva firmei de dezvoltare imobiliară Nordis Management SRL, după ce mai multe procese similare au fost deschise împotriva acesteia. În acest dosar sunt 70 de creditori.

Pronunțarea în cadrul unui alt dosar, cu alți 24 de creditori, tot pentru deschiderea procedurii de insolvență, urmează să fie anunțată astăzi.

Cererea de deschidere a procedurii de insolvență depusă de creditorul Zaldo Management SRL a fost admisă de Tribunalul București. Cererile celorlalţi creditori au fost calificate ca fiind declaraţii de creanţă urmând ca acestea să fie analizate de administratorul judiciar.

Tribunalul admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a debitoarei pârâte în ceea ce priveşte

În cazul în care Nordis Management SRL nu depune la dosar, în termen de 10 zile de la pronunţarea hotărârii tribunalului, o declaraţie prin care să-şi manifeste intenţia de reorganizare, urmează ridicarea de drept a dreptului de administrare – constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea. În această situaţie, conducerea integrală a activităţii debitoarei revine administratorului judiciar.

Conform hotărârii Tribunalului București, în cazul în care dreptul de administrare îi va fi ridicat, debitorul nu va avea acces la nicio bancă la care are disponibil în conturi fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar. Obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar.

Instanța a dispus inventarierea tuturor bunurilor Nordis Management, cerând administratorului judiciar să facă verificări în acest sens inclusiv la Serviciul Permise Auto, Administrația Finanțelor Publice, la cadastru și la direcțiile de Taxe și Impozite din toate sectoarele Capitalei

Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 21 noiembrie 2024

Termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe este 11 decembrie 2024

Termenul de definitivare a tabelului creanţelor este 6 ianuarie 2025

data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor este 16 decembrie 2024.

Administrator judiciar provizoriu a fost numit CITR Filiala Bucureşti SPRL.

În ansamblul imobiliar format din hotel și apartamente de vacanță, Nordis Mamaia, dezvoltatorul oferă două opțiuni: cea de a cumpăra un apartament sau de a închiria o cameră de hotel.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus