Oferte locuri de munca top

DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia: Vor putea incepe lucrari de peste 233 mil euro

Vor putea începe lucrările de modernizare a circa 59 km din DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, în prezent fiind făcute demersurile pentru realizarea exproprierilor.

Contractul de proiectare și execuție are valoarea de peste 233 milioane de euro și a fost atribuit în urmă cu un an unor constructori turci.

Pentru executarea lucrărilor de modernizare pe secțiuni din DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia urmează să fie expropriate imobile proprietate privată pentru care despăgubirile se ridică la aproape 1,7 milioane euro.

Lucrările vor fi realizate pe Sectorul II Târgoviște – Sinaia de la km 51+041 la km 109+905.

Suprafața de terenuri și construcții ce vor fi expropriate este de 239.767 mp, aferentă unui număr de 1849 imobile proprietate privată (la finalul știrii găsiți lista imobilelor ce vor fi expropriate și sumele aferente).

În acest sens, printr-un proiect de act normativ se propune aprobarea declanșării procedurii de expropriere pentru aceste imobile, aflate pe raza localităților Aninoasa, Doicești, Vulcana – Pandele, Brănești, Pucioasa, Moțăieni, Fieni, Buciumeni, Pietroșița și Moroeni din județul Dâmbovița și Sinaia din județul Prahova.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de Modernizare DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia,  Sector 2: Târgoviște – Sinaia km 51+041- km 109+905 (aproximativ 58,86 km) a fost atribuit pe 21 septembrie 2023 ofertantului câștigător Esta İnşaat Sanayi Lojistik – Gün Al Madencilik İnşaat Nakliye Sanayi.

Valoarea contractului este de 1.158.166.094 lei, fără TVA.

Suma aferentă despăgubirilor rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în luna iunie 2024 este de 8.346 mii lei.

Totodată, pentru realizarea lucrării de utilitate publică este necesar a se ocupa o suprafață de 970.691 mp, aparținând proprietății publice a statului, reprezentând 162 de imobile aflate pe raza localităților Aninoasa, Doicești, Vulcana – Pandele, Brănești, Glodeni, Pucioasa, Moțăieni, Fieni, Buciumeni, Pietroșița, Moroeni, din județul Dâmbovița și Sinaia, din județul Prahova.

În același timp, este necesar a se ocupa o suprafață de 65.951 mp, reprezentând un număr de 467 imobile, aparținând proprietății publice a unităților administrativ teritoriale Aninoasa, Doicești, Vulcana – Pandele, Brănești, Pucioasa, Moțăieni,  Fieni, Buciumeni, Pietroșița, Moroeni,  din județul Dâmbovița și Sinaia din județul Prahova.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus