Oferte locuri de munca top

Autostrada A0 Bucuresti: Pregatiri pentru licitarea Nodului rutier Pantelimon

Licitația pentru realizarea nodului rutier Pantelimon de pe Autostrada A0 Bucuresti ar putea fi demarată până la finalul acestui an.

Contractul are valoarea estimată de peste 35 milioane euro (TVA inclus).

Recent, Studiul de Fezabilitate necesar construirii unui nou nod rutier în regiunea metropolitană București – Ilfov a fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor.

Nodul rutier Pantelimon va fi situat pe sectorul de nord al Autostrăzii Bucureștiului A0 la km 48, realizând astfel legătura între Autostrada Bucureștiului A0 și DN3.

Proiectul presupune:

– 26 ha suprafață totală ocupată a terenului

– 5,8 km lungime bretele și benzi de accelerare/decelerare

– 5,7 km drumuri de întreținere

– 2,7 km drumuri exploatare relocate

– două structuri: un pod pe bretea a doua peste canal ANIF și peste strada Gara Pasărea și un pod pe bretea 0 peste canalul ANIF.

Valoarea totală a proiectului este de 35,1 milioane euro cu TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027.

Următorii pași în desfășurarea acestui proiect constau în:

– înaintarea documentației către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru a fi avizată în Consiliul Interministerial;

– aprobarea proiectului de Hotărâre de Guvern în ședința Guvernului României;

– lansarea licitației pentru proiectare și execuție lucrări până la sfârșitul anului.

Obiectivul este inclus în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021.

Acesta face parte din lista celor 36 noi noduri rutiere care vor fi construite pe rețeaua autostrăzilor din România.

Realizarea acestor noduri rutiere reprezintă o strategie de conectivitate suplimentară între drumurile de mare viteză (autostrăzi și drumuri expres) și zonele în curs de dezvoltare, atât pentru a crește sustenabilitatea infrastructurii de mare viteză, cât și a consolidării dezvoltării unor zone economice, a declarat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat din cadrul Ministerului Transporturilor.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus