Oferte locuri de munca top

Fabrica noua si mari spatii de depozitare pentru Grup Serban Holding

Investiții de 62,5 milioane euro într-o fabrică de procesare a cartofilor french fries și extinderea capacității de depozitare frigorifică pentru legume au fost anunțate de Grup Serban Holding S.A.

Compania a primit aprobarea finanțării celor două proiecte prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Fabrica de procesare a cartofilor va fi localizată în Sascut, județul Bacău și va fi cea mai mare linie de procesare a cartofilor cu capital românesc din România.

Aceasta va avea o capacitate de 6 tone pe ora de cartofi prăjiți și 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi, cu o producție destinată atât pieței locale, cât și celei internaționale. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6.000 tone de fulgi de cartofi.

Nicolae Șerban, fondator al Grupului Șerban Holding, a declarat: “Companiile care se opresc din expansiune mor mai devreme sau mai tarziu. Privind spre viitor, următorul obiectiv al GSH în materie de proiecte este dezvoltarea unei industrii slab reprezentate în Romania: procesarea cartofilor pentru producția de cartofi prăjiți congelați și fulgi de cartofi“.

Cel de-al doilea proiect presupune extinderea capacității de depozitare frigorifică pentru legume, care include construirea a 5 hale frigorifice, fiecare cu o capacitate de 6.000 de tone, pentru o capacitate totală de 30.000 de tone.

De asemenea, proiectul prevede un depozit logistic de 5.000 metri pătrați și o linie de sortare, spălare și ambalare a cartofilor, cu o capacitate de 10 tone pe oră de produs finit.

Acest proiect va sprijini capacitatea Grup Șerban de a depozita, sorta și pregăti cartofii pentru procesare și distribuție, facilitând gestionarea eficientă a producției în propriile facilități.

După finalizarea proiectului, grupul va dispune de o capacitate totală de 51.500 de tone de depozitare frigorifică.

Ambele proiecte vor fi implementate în perioada 2025-2028.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2024

Revista Arena Constructiilor octombrie 2024

Sus